Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Zloděj vyloupil rakouskou banku. Podle policistů mohl být z Česka, Rakušané vypsali odměnu

Rakouští policisté vyšetřují případ loupežného přepadení, které se stalo v pátek 26. června 2020 krátce před polednem v bance v příhraničním městě Laa an der Thaya. Lupič si z banky odnesl pětimístnou částku v eurech, podle rakouských policistů mohl být z České republiky. Za informace vedoucí k dopadení lupiče vypsali Rakušané odměnu tisíc euro.

Zatím neznámý muž přišel v rakouském pohraničním městečku k bankovní přepážce a aniž by promluvil, přiložil na plexisklo přepážky papír s nápisem: Přepadení, mám zbraně a dynamit. Všechny peníze! (Überfall, Habe Waffen und Dynamit, Alles Geld).

Pokladní banky ze strachu, že muž opravdu zaútočí, vydala lupiči pětimístnou finanční hotovost. „Lupič požadoval peníze na vzdálené přepážce, takže ani spolupracovníci si zprvu ničeho podezřelého nevšimli," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.Lupič pak z místa odešel.

Zhruba čtyřicetiletý zloděj měřil přibližně 175 centimetrů, měl na sobě tmavou bundu s kapucí, tmavé kalhoty a tmavé boty. Na hlavě kšiltovku, na očích černé brýle a na rukou tmavé rukavice.

„Kriminalisté se domnívají, že pachatel by mohl být Čech, případně by mohl mít vztah k České republice. Na místě zajistili pachatelovu DNA a za informace vedoucí ke zjištění jeho totožnosti je vypsána odměna jeden tisíc euro," dodal Malášek.

„Poznatky k pachateli je možné sdělit na policejní tísňovou linku 158," vyzval policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky rakousko, banka, lupič, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zloděj vyloupil rakouskou banku. Podle policistů mohl být z Česka, Rakušané vypsali odměnu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.