Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihomoravští záchranáři museli z Veličky vytahovat dva topící se vodáky. Vrtulníkem muže převezli ke svaté Anně

Dva vodáci, mladá žena a starší muž, se vydali do Velké nad Veličkou splavovat řeku. Kvůli prudkému toku a kvůli povodním ale nezvládli svůj člun ukočírovat a oba z něj vypadli do rozvodněné řeky. Žena byla pouze podchlazená, muže ale záchranáři museli transportovat do brněnské nemocnice vrtulníkem.

Rozvodněná řeka ve Velké nad Veličkou málem vzala život dvěma vodákům, kteří se v člunu vydali splavovat vodu. Mladá žena a muž středního věku nezvládli ukočírovat svůj člun a vypadli z něj do říčky, která kvůli záplavám sužuje okolí. 

Podchlazenou ženu po vytažení z vody záchranáři ošetřili a poskytli jí tepelný komfort, její kolega však pod vodou zůstal delší dobu a bylo proto potřeba ho přivézt zpátky k životu. Záchranářům trvala resuscitace dlouhých 30 minut, než se podařilo obnovit jeho životní funkce. 

„Na řízené ventilaci byl pak v kritickém stavu letecky transportován do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně.“ upřesnili jihomoravští záchranáři. 

Místní říčka se po vydatných deštích rozvodnila natolik, že se začala z koryta vylévat ven. Na místě už zasahovalo během soboty 14 jednotek hasičů, 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK, HZS JMK

Štítky vodáci, jmk, záchranáři, vrtulník, brno, Velička, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští záchranáři museli z Veličky vytahovat dva topící se vodáky. Vrtulníkem muže převezli ke svaté Anně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.