Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dodávka v Brně srazila dva chodce na přechodu. Muž zemřel, žena je ve vážném stavu

Dnes nad ránem došlo v Brně k tragické nehodě. Třiašedesátiletý řidič v dodávce srazil o půl páté ráno na přechodu pro chodce v ulici Otakara Ševčíka dva lidi. Devětačtyřicetiletý muž na místě zemřel, osmatřicetiletá žena utrpěla vážná zranění.

Řidič dodávky jel ve směru z centra a na přechodu srazil dvojici chodců, která mu podle policistů vběhla do cesty z levé strany. Jeho snaha vyhnout se střetu už byla marná.

„Přechod v době nehody nebyl řízen světelnou signalizací," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Řidič podle něj nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. „Další okolnosti nehody jsou předmětem šetření policistů brněnského dopravního inspektorátu," dodal Šváb.

„Opakovaně upozorňujeme, že i když nejsou reflexní prvky v obci povinné, mohou výrazně zvýšit viditelnost chodců a pomoci tak řidičům rozeznat včas řidičům možné nebezpečí," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky chodci, nehoda, Brno, otakara ševčíka, Otakar Ševčík, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Novotný

Jezdím tam skoro denně, o půl páté ráno... ty přechody pro chodce jsou tak strašně nepřehledné, zarostlé křovím???? Srazil zleva přecházející chodce? Myslím nemohl ani vidět, že se někdo chystá přejít silnici, jel asi v levém pruhu - to je vzhledem k místním podmínkám také pochopitelné ???? Smutné pro obě strany, zítra si dám "sakra pozor" ???? Jenom z vlastní zkušenosti vím, že tam často v tomto čase někdo přechází většinou mimo přechod - postava v tmavém oblečení s igelitkou v ruce???? Velice nepřehledný přechod si vybral svoji daň, bohužel ????

Neděle, 21. června 2020, 20:36Odpovědět

Dodávka v Brně srazila dva chodce na přechodu. Muž zemřel, žena je ve vážném stavu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.