Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Namol opilý řidič nezvládl zběsilou jízdu Husovickým tunelem a převrátil auto na střechu

Skoro dvě a půl promile nadýchal řidič, který se v pondělí ráno vřítil do Husovického tunelu. Svou zběsilou jízdu nezvládl a po havárii se jeho auto několikrát převrátilo, než dopadlo na všechny čtyři kola. Naštěstí tunelem žádné jiné auto neprojíždělo.

V pondělí nad ránem se do Husovického tunelu vřítil vysokou rychlostí třicetiletý řidič. Svou zběsilou jízdu následně nezvládl a jeho auto v tunelu několikrát převrátilo. V danou dobu naštěstí nebyl velký provoz, uškodil proto jenom sobě. 

Policisté, kteří k nehodě přijeli, pak následně ihned zjistili, proč k nehodě došlo. Při dechové zkoušce totiž nezodpovědný řidič nadýchal 2,3 promile.

„Podezřelý je tak z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.“ okomentoval případ mluvčí policie David Chaloupka. 

Tento hazardér ale nebyl ani zdaleka jediný, kdo si před jízdou dopřál nejeden doušek alkoholických nápojů. Uplynulý víkend se například v Rajhradu během dvou hodin policisté setkali hned s pěti řidiči, kteří nadýchali jistá promile. I v neděli po ránu policie našla stejný počet provinilých šoférů. Čtyři z nich byli pod vlivem alkoholu, jednomu vyšel pozitivní test na marihuanu.

David Chaloupka také upozorňuje na stále častou neopatrnost řidičů, kteří nepamatují na dostatečný čas k vystřízlivění po tom, co se předchozí den potkají s větším množstvím alkoholu. 

„To jak rychle odbouráváme alkohol je totiž silně individuální a může být ovlivněno mnoha faktory. Pamatujte na to prosím, než usednete za volant. Horší než případný postih může být v případě nehody i krácení pojistného plnění pojišťovnou. Pokud si tedy nejste jisti svým stavem, je vždy lepší řízení odložit nebo využít jiného způsobu dopravy.“ dodává.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky havárie, alkohol, řidič, Brno, Rajhrad, policie, Husovický tunel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Namol opilý řidič nezvládl zběsilou jízdu Husovickým tunelem a převrátil auto na střechu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.