Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Diabetik kličkoval na silnici, za volantem se mu udělalo nevolno. Za volant usedl i se zákazem řízení

Diabetik, kterému se udělalo špatně, kličkoval na silnici a téměř vjel do protisměru. Policisté varují, aby se lidé s podobným zdravotním stavem raději rozmysleli, než usednou za volant. Mohou potom být nebezpeční nejen sobě, ale také dalším lidem.

V úterý krátce po poledni na tísňové lince přijali policisté oznámení o kličkujícím vozidle na silnici z Břeclavi na Hodonín. Podle očitého svědka prý řidič opakovaně najížděl na krajnici a poté zase až na středovou čáru, kde se téměř dostával do protisměru.  

Policisté se proto poblíž Hodonína na auto odpovídající popisu zaměřili a dostihli ho. Za použití majáků a sirén se pak řidiče snažili zastavit, načež on ale nereagoval a jel dál. Zastavit se ho podařilo až za nějakou chvíli. 

Řidič za volantem byl malátný a zmatený a očividně nebyl ve své kůži, přestože zkoušky na drogy i alkohol vyšly negativně. Na dotaz policistů k jeho zdravotnímu stavu uvedl, že je diabetik a je mu pravděpodobně z tohoto důvodu nevolno.

„Na místo jsme tak přivolali sanitku, která muže odvezla k hospitalizaci do nemocnice. Při šetření události také vyšlo najevo, že tento muž má platný zákaz řízení za předchozí jízdu pod vlivem alkoholu. Tímto případem a jeho právní kvalifikací se policisté dále zabývají.“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník. 

„Dodáváme, že je velmi riskantní sedat za volant, když se necítíme dobře nebo máme zdravotní potíže, které by mohly ovlivnit naše vnímání a ovládání motorového vozidla. I přes tuto riskantní jízdu, kdy několikrát hrozil střet s protijedoucím vozidlem a fatální následky, se vše obešlo bez vážných následků.“ uzavřel Zámečník. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky diabetik, cukrovka, policie, silnice, řidič, auto, Hodonín, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Diabetik kličkoval na silnici, za volantem se mu udělalo nevolno. Za volant usedl i se zákazem řízení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.