Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Policisté v autě honili motorkáře se ženou za zády, nakonec vysypal sebe i spolujezdkyni

Překvapivou honičkou skončilo v sobotu odpoledne zastavení motorkáře u obce Rájec Jestřebí. Muž nejdříve v klidu zastavil, když k němu však policisté chtěli přistoupit. Šlápl na plyn a začal ujíždět. Navzdory skutečnosti, že vezl ještě spolujezdkyni.

Policejní hlídka pronásledovala motorkáře směrem na Ždár, muž přidával jízdě na agresivitě a předjížděl v místech, kde je to zakázáno.

Za obcí Žďár se rozhodl setřást pronásledující policisty na polní cestě. V tu chvíli si zřejmě neuvědomil, že p má pro takový terén zcela nevhodný stroj. Na mokré a rozbahněné cestě se dostal do smyku a následně havaroval.

Dvojice se naštěstí při pádu ze stroje nezranila. A proč řidič vlastně ujížděl? „Alkohol i test na jiné návykové látky byl  negativní. Policistům následně sdělil, že zazmatkoval, jelikož si myslel, že mu policisté naměřili příliš vysokou rychlost v obci," uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Jednačtyřicetiletý muž nyní neunikne trestu. „Mimo porušení dopravních předpisů bude policisty oznámen na příslušný úřad za nepředložení knihy jízd se záznamem o prováděné jízdě se zvláštní registrační značkou. Hrozí mu tak zákaz činnosti až na jeden rok a sankce ve výši až 10 tisíc korun," dodala mluvčí.

 Muž si navíc způsobil škodu na motorce ve výši zhruba 50 tisíc korun. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky motorkář, spolujezdkyně, honička, žďár, blanensko, polní cesta, Rájec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté v autě honili motorkáře se ženou za zády, nakonec vysypal sebe i spolujezdkyni  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.