Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Děti v Brně vylovily ze Svratky urnu i se zpopelněným nebožtíkem

Děti při sjíždění Svratky objevily urnu i se zpopelněným nebožtíkem. Strážníci teď pátrají po pozůstalém a aktuálním majiteli tohoto nezvyklého předmětu vytaženého z řeky. Tomuto člověku totiž hrozí za porušení zákona o pohřebnictví až sto tisíc pokuty.

Bizarní nález se podařil malým vodákům v Brně. Při trénování na lodích na Svratce vylovili z řeky pohřební urnu, kterou následně odevzdali svému vedoucímu. Ten rozhodně nenechal nic náhodě a přivolal hlídku městské policie. Přivolaní strážníci urnu prozkoumali a všimli si, že plastová nádoba je nepoškozená a evidentně plná původního obsahu. Zpopelněné ostatky neznámého nebožtíka si tak samy pluly po řece. 

Po dalším ohledání si strážníci všimli také vyraženého evidenčního čísla, podle kterého by mohli dohledat pozůstalého. Ten se však krom navrácení blízkého zpopelněného dočká také hrubého pokárání a dokonce i pokuty. Takto nezodpovědné nakládání se zemřelým totiž porušuje zákon o pohřebnictví. 

„Člověku, který situaci způsobil, hrozí za porušení zákona o pohřebnictví stotisícová pokuta. Podezření z přestupku městská policie oznámí správnímu orgánu.“ dodal mluvčí městské policie Jakub Ghanem. 

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Brno, urna, Svratka, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti v Brně vylovily ze Svratky urnu i se zpopelněným nebožtíkem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.