Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Zmatený senior jel po D1 deset kilometrů v protisměru, původně si jen vyjel na projížďku do vedlejší vesnice

Dnes krátce po jedenácté hodině přijali policisté na tísňové lince několik oznámení o jízdě v protisměru na dálnici D1. Že se řidič nechová úplně běžně, si první šoféři všimli už na 223. kilometru směrem do Brna, starší muž jel nebezpečně v protisměru v rychlém pruhu. Policisté proto neprodleně vyslali všechny dostupné policejní hlídky, aby v rychlosti uzavřely celou dálnici.

Že je situace opravdu vážná, potvrdil i vzlet vrtulníku letecké služby, což se nakonec vyplatilo. Zanedlouho totiž piloti helikoptéry spatřili nejistě jedoucí bílou Felícii nedaleko dálnice. Devětaosmdesátiletý senior dojel až do Slavkova u Brna, kde na něj čekali policisté. Popletený šofér hlídce nebyl vůbec schopný popsat, jak se na dálnici do protisměru dostal. Původně si totiž vyjel jen na krátkou projížďku za svým synem do vedlejší vesnice. Nakonec ale skončil ztracený neuvěřitelných sedmdesát kilometrů daleko od domova.

„Podle prvotních informací měl řidič projet po dálnici v protisměru alespoň deset kilometrů. Teď bude muset bohužel počítat s trestním stíháním ze spáchání trestného činu ohrožení z nedbalosti. V případě odsouzení mu tak hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

„V souvislosti v prošetřování tohoto trestného činu žádáme řidiče, kteří byli svědky nebezpečné jízdy, aby neprodleně zavolali na tísňovou linku 158. Případně se také mohou přímo obrátit na policisty z dálničního oddělení Ivanovice na Hané na telefonním čísle 974 639 760.“ dodává Vala.

Pokud vidíte, že proti Vám jede vozidlo v protisměru, okamžitě sjeďte do pravého jízdního pruhu, zpomalte a zapněte výstražná světla. Pokud Vám to situace dovolí, bezodkladně volejte tísňovou linku 158 a operátorovi sdělte, kde se právě nacházíte. Včasnou a pohotovou reakcí totiž můžete zachránit nejen vlastní život.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky protisměr, senior, dálnice, Brno, D1, vrtulník, Dálnice D1, tísňové volání, Slavkov u Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zmatený senior jel po D1 deset kilometrů v protisměru, původně si jen vyjel na projížďku do vedlejší vesnice  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.