Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pes na procházce pomohl dopadnout celostátně hledaného muže

Brněnské strážníky zaujal pejsek, který si vykračoval sám po ulici. Hned za ním se totiž vyřítil jeho majitel, ve kterém strážníci poznali celostátně hledanou osobu. Muž se snažil ze situace vylhat, ale byl rychle usvědčen a skončil v poutech.

Včera odpoledne si to Žarošickou ulicí vykračoval osamocený pes, který vypadal, že nikomu nepatří. Strážníc na obchůzce se proto vydali psovým směrem, aby si zvíře prohlédli a případně odchytili. 

Vzápětí však zpoza rohu vyšel muž, který se marně pokoušel zvíře dostihnout. I krátký okamžik, kdy si stáhl z obličeje roušku, aby se nadýchl, stačil strážníkům k tomu, že poznali muže z celostátního pátrání. Pejsek tak svého nečestného majitele dovedl přímo do náruče strážníků. Ti se za mužem vydali, spoutali ho a vyzvali, aby muž ukázal své doklady.

Ten ale občanský průkaz u sebe neměl a při opakování osobních údajů se sám nepřímo usvědčil ze lži, když  nevědomky zkombinoval svoji a smyšlenou totožnost.

„Nakonec se potvrdilo, že jde skutečně o hledaného osmatřicetiletého muže, a tak ho strážníci předali republikovým policistům. Pes skončil dočasně v péči útulku městské policie.“ dodal mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pes, celostátně hledaný, kriminálník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pes na procházce pomohl dopadnout celostátně hledaného muže  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.