Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Senior zatoužil po obchodování s kryptoměnami, expert na podvody ho obral o čtvrt milionu

Osmašedesátiletý muž si chtěl vyzkoušet, jaké je zbohatnout na virtuální měně. Svou důvěru však vložil do nesprávných rukou a tak mu místo výdělků z účtu odešlo víc než čtvrt milionu. Finanční specialista a podvodník v jednom si ještě stihl na seniorovy doklady vyřídit půjčku v bance a zmizet beze stopy.

Na konci loňského roku se osmašedesátiletému muži zachtělo vydělat si moderním způsobem a začít obchodovat s bitcoiny. Zvlášť, když do jeho emailové schránky najednou začala chodit oznámení o možném zajímavém zúročení vložených prostředků a snadném výdělku.

Původně si kryptoměnu chtěl údajně jen vyzkoušet, nezarazil ho proto ani požadavek na instalování obchodního robota do počítače ani vstupní poplatek, který byl za založení konta požadován. Muž tedy zaplatil 250 dolarů a v emailové schránce mu přistála odpověď přímo od samotného manažera projektu Dominika Reeda a experta na finance Martina Sató. 

Se založením účtu oba specialisti seniorovi pomáhali, a ten jim v průběhu komunikace poslal požadované dokumenty včetně údajů z platební karty. Finanční expert pak muži poradil, aby do projektu vložil co největší kapitál, protože jinak nebude obchodní výsledek nijak zajímavý. 

Expert na podvody seniora obral o 250 tisíc

Nakonec si muž nechal neznámým expertem do počítače nainstalovat i speciální program, díky kterému samozvaný specialista dostal možnost vzdáleně ovládat počítač. Specializace finančního poradce však ale spočívala v půjčování peněz na cizí doklady. Přesně to následně podvodník udělal a v bance si na důchodcovu občanku sjednal půjčku. Samozřejmě slíbil, že rychle, během dvou měsíců, kryptoměnovými obchody více než deset tisíc vypůjčených dolarů vydělá a splatí, což se ale samozřejmě nestalo a podvodník náhle zmizel. Podle seniorova zjištění stihl finančník převést do bitcoinové banky a následně na nový účet více než 250 tisíc. 

„Byť se muž snažil komunikovat sms zprávami či emailem, žádné odpovědi od bank i finančního experta, se dosud nedočkal. Až potom případ, v němž přišel o vice než čtvrt miliónu korun, oznámil policistům.“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Bitcoin, kryptoměna, podvod, senior, policie, banka, počítač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior zatoužil po obchodování s kryptoměnami, expert na podvody ho obral o čtvrt milionu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.