Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

FOTO: Opilý muž bez řidičáku naboural půjčené kolegovo auto, od nehody utekl a vrátil se ještě opilejší

O tom, že někteří lidé jsou zkrátka nepoučitelní, se přesvědčili policisté a majitel auta. Ten půjčil vůz svému kolegovi, kterému však už zabavili řidičák. Přítel z práce pak moc zodpovědný přístup k laskavosti kamaráda neměl - opil se, s cizím autem naboural a utekl. Když se k havarovanému autu vrátil, měl dvě promile v krvi.

Nehoda se stala v úterý 21. dubna v půl osmé večer v Křtinách na Blanensku. Muž z Brněnska se po vypití několika piv nevěnoval řízení půjčeného auta a při průjezdu levotočivou zatáčkou vyjel mimo silnici a naboural do kovového zábradlí mostu.

Po nehodě se vyškrábal z auta a dal se na odchod. Na místě nechal auto i s klíči v zapalování. Na místo nehody se pak vrátil téměř po dvou hodinách. To už viděl na místě dopravní policejní hlídku, která nehodu prošetřovala.

Čtyřiapadesátiletý muž se policistům následně přiznal. „Jelikož však jevil známky požití alkoholu,  byl vyzván k provedení dechové orientační zkoušce, která byla pozitivní," uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková. 

Policistům nadýchal téměř dvě promile. Vinen se ale necítil, policistům tvrdíl, že začal pít až po nehodě. „Následně byl tedy vyzván k provedení odborného lékařského vyšetření, kterému se podrobil," dodala mluvčí. Poté se už policistům přiznal, že přece jenom před jízdou pil. Přiznal tři piva.

Úterní nehoda přitopm nebyla mužova první. Podobný scénář se opakoval již dvakrát - opilý boural už před měsícem a také před dvěma roky. „Nezodpovědný šofér se stal důvodně podezřelým ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté se případem nadále zabývají," uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky alkohol, Křtiny, řidič, nehoda, havárie, okres Blansko, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Opilý muž bez řidičáku naboural půjčené kolegovo auto, od nehody utekl a vrátil se ještě opilejší  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.