Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodník nabízel zlatý řetěz za dvacet tisíc, zájemci poslal bezcennou bižuterii

Podvodník nabízel zlatý řetěz za víc než dvacet tisíc. Nakonec se se zájemcem domluvili na dobírce, při které mu zaplatil dvanáct tisíc. Místo zlatého šperku však od nepoctivého obchodníka dostal bezcenný lehký řetízek. Nekalému prodejci hrozí až 8 let vězení.

Od minulého týdne se policisté na Břeclavsku zabývají podvody na internetu. Neférový prodejce nabízel na sociálních sítích zlatý řetěz s přívěskem, za který požadoval 22 tisíc korun. Zájemce, kterému řetěz padl do oka, se zajímal i o jeho váhu. Následně pak po domluvě prodávajícímu poslal tisíc korun jako zálohu a poté převzal dobírku za 12 tisíc. 

Místo řetězu,který očekával, na něj však z balíčku vypadl lehounký řetízek z bílého kovu, který neměl téměř žádnou hodnotu. Podvedený muž proto ihned kontaktoval prodejce, který se začal vymlouvat, že zboží určitě vyměnili na poště. 

„Protože k inzerci a prodeji došlo v době nouzového stavu, hrozí pachateli v případě dopadení za podvod zvýšená trestní sazba až 8 let vězení.“ doplnila mluvčí policie Alice Musilová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, podvodník, zlato, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník nabízel zlatý řetěz za dvacet tisíc, zájemci poslal bezcennou bižuterii  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.