Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bývalá úřednice v Jundrově odčerpala 8 milionů korun z rozpočtu do vlastní kapsy. Hrozí jí desetiletý trest za mřížemi

Policie obvinila bývalou zaměstnankyni úřadu městské části Brno-Jundrov z podvodu se škodou za osm milionů korun, u soudu jí hrozí až desetileté vězení. Na webu policie to dnes uvedl mluvčí Pavel Šváb. Radnice odhalila zmizení peněz z účtů v prvním pololetí 2019, poté se obrátila na policii.

Jihomoravští kriminalisté obvinili velmi činnou a teď již bývalou zaměstnankyni úřadu v Jundrově. Audit statutárního města Brna přišel na nesrovnalosti ve vykazovaném účtu a skutečného stavu konta v bance, policisté pak objevili 173 takových případů.

Celková částka se vyšplhala až na 8 milionů korun. Brněnská městská část Jundrov má roční rozpočet kolem 35 milionů, z účtu jí tedy žena odčerpala asi čtvrtinu ročního rozpočtu. Brno loni v listopadu půjčilo městské části šest milionů korun, aby měla dost peněz na investice. Částku musí do tří let vrátit.

"Obviněná při hrazení faktur a plateb pocházejících ze smluvních vztahů zaměňovala čísla bankovních účtů dodavatelů za čísla svých bankovních účtů," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Všechny peníze, ke kterým si žena nepoctivě přišla, utrácela. Úřednici teď čeká soud, od kterého může odejít i s desetiletým trestem za mřížemi. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, správa, podvod, Brno, policie, rozpočet, Jundrov, peníze, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalá úřednice v Jundrově odčerpala 8 milionů korun z rozpočtu do vlastní kapsy. Hrozí jí desetiletý trest za mřížemi  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.