Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mladík se kvůli osobním problémům pokusil o sebevraždu, život mu zachránil policejní nováček se svým psem

Své osobní problémy se minulý týden rozhodl vyřešit mladík na Kyjovsku sebevraždou. Vystrašená rodina zavolala policii poté, co doma našla krvavé stopy. Těch se chytil nováček ve službě, psí hrdina BigBoy a i se svým psovodem zraněného muže včas našel.

Mladý muž z Kyjovska měl minulý týden velké štěstí. Místní policisté dostali zprávu, že si zoufalý mladík chce sáhnout na život. Jeho rodina o něj dostala strach, kvůli osobním potížím se muž rozhodl pro velmi radikální řešení svých problémů. Muž zmizel poté, co byla v místě jeho bydliště nalezena krev. 

Do pátrání po něm se proto zapojila i nová posila policistů, nováček psovod s pomocníkem BigBoyem. Mladý policejní pes, který je v týmu také teprve krátce, zachytil jeho stopu a vydal se po ní i přes nepříznivé počasí a noční dobu. Nenechal se zmást jinými stopami a po té správné se vydal k cíli. 

Ztraceného mladíka našel psí nováček

Cestou našla posádka policistů zakrvácený nůž a později i cigaretu, kterou pohřešovaný mladík odhodil. Přibližně po půlkilometrovém pátrání pes zachytil čerstvou stopu a ihned se jí chytil. U starého nepoužívaného dřevníku v polích pak skutečně ztraceného muže s krvavým zraněním na krku a rukou našel. Policisté zraněnému okamžitě poskytli první pomoc a přivolali záchranáře, kteří si ho převzali do péče. 

„Chtěli bychom tímto vyzvednout výkon nováčka psovoda, který je čerstvě po kurzu začleněn do přímého výkonu a má mladého psa, který teprve nabírá policejní zkušenosti. Jejich první úspěch tak přispěl k záchraně lidského života.“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky psovod, sebevražda, kyjovsko, policie, pes, hrdina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík se kvůli osobním problémům pokusil o sebevraždu, život mu zachránil policejní nováček se svým psem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.