Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Virtuální přítel se vydával za amerického vojáka, aby z ženy dostal peníze

Virtuální podvodník se snažil získat z jednačtyřicetileté ženy z Blanenska peníze. Není to první případ v České republice, kdy se někdo vydává za amerického vojáka. Údajně u ní chtěl uschovat dvacet kusů zlatých cihel a chtěl po ženě zaplatit vysoké poštovné.

Půl roku získával její důvěru, pak udeřil

V České republice je virtuálních podvodníků, kteří se vydávají za americké vojáky čím dál více. Doslova se s údajnými vojáky roztrhl pytel. Poslední případ z minulého týdne se týka jednačtyřicetileté ženy z Blanenska. Podvodník se vydával za amerického vojáka, který je momentálně na misi v Sýrii. 

„Voják se snažil získat u jednačtyřicetileté ženy z Blanenska důvěru přes sociální síť. Internetová komunikace trvala půl roku, a to v období od srpna 2019 do 16. ledna 2020,“ upřesňuje policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

V lednu se ženě svěřil, že obdržel dvacet zlatých cihel, které by si potřeboval někde uschovat. Ženě takové důvěrné chování polichotilo a s uschováním souhlasila. „Nejprve si vyžádal osobní údaje, včetně kopii občanského průkazu, které mu žena zaslala. Podezření pojala až ve chvíli, kdy jí přišel mail od údajné přepravní společnosti s žádosti o uhrazení 710 euro za dopravu, což odmítla zaplatit,“ popisuje Koryťáková. 

Vyhrožoval prozrazením virtuálního vztahu jejímu manželovi

Voják po ženině odmítnutí naprosto změnil chování a začal jí vyhrožovat, že jejich virtuální vztah prozradí jejímu manželovi. Z obav o zneužití dokladů, které muži přeposlala, radši incident nahlásila na policii. 

„Nabádáme převážně ženy, které kontaktují různí zahraniční nápadníci s žádostí o přátelství a následnou komunikací, aby byly obezřetné. Nikdy neposílejte svému „virtuálnímu příteli“ žádné peníze nebo důvěrné informace, či osobní údaje včetně kopií dokladů,“ upozorňuje policie. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky virtuální přítel, podvodník, peníze, podvod, okres Blansko, Česko, Sýrie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Virtuální přítel se vydával za amerického vojáka, aby z ženy dostal peníze  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.