Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič srazil devatenáctiletého mladíka na přechodu pro chodce, policie hledá svědky

Devatenáctiletého chodce srazilo na přechodu auto. Řidič ani mladík, který přecházel silnici, nebyli pod vlivem alkoholu. Policie nyní hledá svědky, kteří by mohli přispět informacemi o nehodě.

Poslední pátek před Vánocemi se ve Znojmě na ulici Palackého stalo neštěstí. Devatenáctiletý mladík přecházel přechod pro chodce, když ho srazilo auto, mladý muž utrpěl lehká zranění. Nešťastná událost se stala pár minut po šesté ráno. Policie proto prosí veřejnost o informace od svědků události. 

„Jestliže tuto událost někdo viděl nebo má jakékoli informace, které nám ji pomohou řádně objasnit, volejte linku 158.“ vybízí mluvčí policie Lenka Drahokoupilová. 

V souvislosti s nehodou policie také připomíná řidičům, jak se na komunikacích chovat. V první řadě se řidič musí věnovat plně pouze řízení auta, nesmí ohrozit ani omezit chodce na přechodech a v případě potřeby musí před přechodem zastavit. Jet by neměl vyšší rychlostí než takovou, aby stihl zastavit auto na vzdálenost, na kterou má rozhled.

Chodcům pak policiesté doporučují dbát na svoji viditelnost i ve městě a v obcích. Znova apelují na důležité reflexní prvky a na dostatečnou pozornost, pokud se rozhodnou komunikaci přecházet. V takovém případě je nutné se důkladně rozhlédnout. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Znojmo, nehoda, auto, chodec, svědci, policie, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič srazil devatenáctiletého mladíka na přechodu pro chodce, policie hledá svědky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.