Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladého řidiče při jízdě málem zabil kus ledu, který se uvolnil z projíždějícího náklaďáku

Vteřiny hrůzy prožil teprve devatenáctiletý mladík za volantem Volkswagenu na Znojemsku. Protijedoucí řidič náklaďáku totiž jel se silnou vrstvu na střeše auta či nákladu. V zatáčce se pak uvolnil kus ledu, který prolétl skrz přední okno malým osobákem. Mladý řidič naštěstí stihl reflexivně uhnout, kus ledu mu tak jen lehce škrábl o hlavu a vyletěl zadním oknem.

Podle slov policistů se mladík podruhé narodil

Nešťastné překvapení čekalo devatenáctiletého řidiče mezi obcemi Kuchařovice a Suchohrdly, když projížděl v zatáčce okolo nákladního auta. Uvolněný kus ledu mu proletěl těsně okolo hlavy. „Prorazil čelní sklo, naštěstí jen lehce zavadil o hlavu řidiče, částečně zůstal na zadním sedadle a zbytek vyletěl zadním sklem. Devatenáctiletý mladík z našeho regionu se včera před polednem v podstatě podruhé narodil,“ upřesňuje nehodu policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. 

Policisté upozorňují, aby řidič odstraňovali led ze svých aut

Nejen, že řidič nesplnil svou povinnost odstranit led, ale dokonce ani po nehodě nezastavil. Škoda na autě se vyčíslila na patnáct tisíc korun a mladý řidič utrpěl lehká zranění. Tato nehoda však mohla mít mnohem fatálnější důsledky. „V souvislosti s touto dopravní nehodou zdůrazňujeme, jak je důležité led z vozidel řádně odstranit. Když toto zjistíme při běžné silniční kontrole, lze na místě uložit pokutu až dva tisíce korun,“ dodává Drahokoupilová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky led, kabina, proražení, Volkswagen, okres Znojmo, havárie, Suchohrdly, Kuchařovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladého řidiče při jízdě málem zabil kus ledu, který se uvolnil z projíždějícího náklaďáku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.