Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Soud vyhostil cizince, který na Lidické opilý střílel z plynové pistole

Cizince, který v pátek v budově v brněnské Lidické ulici střílel z plynové pistole, soud vyhostil. Českou republiku musí opustit do 27. prosince a nesmí se do ní vrátit dalších 18 měsíců. Druhý muž dostal blokovou pokutu. Na policejním webu to dnes uvedl mluvčí Bohumil Malášek. Policie v pátek odpoledne uzavřela část Lidické po informaci, že se tam pohybuje člověk se zbraní, z níž vystřelil. Později zadržela muže, který měl u sebe plynovou pistoli a následně dalšího. Oba byli opilí.

Vyšetřování pátečního incidentu se střelbou v Lidické ulici policie zpracovala ve zkráceném přípravném řízení. "Toto jsme ukončili návrhem na potrestání. Soudce návrh na vyhoštění a propadnutí věci, nalezené plynové pistole a zásobníku s náboji, akceptoval," uvedl Malášek.

Jedenatřicetiletý cizinec podle mluvčího nebyl ani v rodné zemi dosud trestán a s policií a soudem spolupracoval. Podle Maláška řekl, že si pistoli koupil v pátek. "Chtěl se s ní pochlubit a zároveň ji vyzkoušet. Přitom dvakrát vystřelil. Jednou v budově a následně ve dvorním traktu," uvedl Malášek.

Policie vyslechla i dalšího zadrženého cizince. "Přestupkové jednání sedmatřicetiletého muže, který byl na místě v době incidentu, jsme vyřešili blokovou pokutou," uvedl mluvčí.

Policie dostala v pátek po 13:00 oznámení, že se v Lidické ve dvoře jednoho z domů pohybuje člověk se střelnou zbraní. Policisté nechali část ulice uzavřít a odklonili tramvajovou dopravu, situaci na místě sledoval vrtulník. Lidickou dočasně uzavřely policejní pásky, průchozí zůstal jen nedaleký lužánecký park. Na objízdných trasách nastaly dopravní problémy.

Kolem 16:00 policisté uvedli, že dokončili prohlídku objektu a uvnitř nenašli žádnou ozbrojenou osobu. "Střelba uvnitř objektu nebyla mířená na konkrétní osobu. Pracujeme i s informací, že střelba nebyla vedena z ostré střelné zbraně," uvedla tehdy policie na twitteru.

Ředitel brněnské policie Martin Kotlan posléze řekl, že policie hledá více mužů a že mohlo jít o hloupost či klukovinu. Ještě v pátek policisté zadrželi jedenatřicetiletého cizince s plynovou pistolí a náboji a později i druhého. V policejní cele museli oba nejdříve vystřízlivět.

Autoři | Foto

Štítky ČR, kriminalita, Brno, policie, Česko, střelba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud vyhostil cizince, který na Lidické opilý střílel z plynové pistole  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.