Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Mladíci se chtěli pomstít za krádež marihuany. Umučili a zaživa upálili čtyři pejsky

Případ neobyčejné brutality řeší policisté v Bílovicích nad Svitavou. Dva mladí muži se chtěli pomstít známé, kterou podezřívali z krádeže dvou rostlin marihuany. Zaměřili se tak na její psy, které brutálním způsobem mučili. Kvůli zakrytí stop pak zapálili dům, ve kterém byli psi uvázáni.

Na začátku sporu byly dvě kytky marihuany

Hasiči našli po uhašení požáru čtyři mrtvé psy. Že zvířata nemusela zemřít jen v důsledku požáru, řekla policistům sedmadvacetiletá majitelka pejsků.

„Hned v první fázi vyšetřování padlo podezření na dvojici mladíků. Ti měli navíc spor s majitelkou psů, která jim prý odcizila dvě rostliny marihuany," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Mladíci se rozhodli pomstít. Jednak si chtěli rostliny pěstované poblíž domku vzít zpět a k tomu si vybili zlost na uvázaných psech.

Nakoupili proto benzín, který jim následně posloužil k zapálení domku. „Právě požár měl zakrýt stopy jejich počínání. To se jim ale ne zcela podařilo," doplnil mluvčí. 

Kruté mučení a uhoření zaživa

Podle odborného přezkoumání těl psů veterinářem měla zvířata devastační poranění nesouvisející s požárem. Dvojice mladíků psy před zapálením mučila. Podle veterináře utrpěli vážná zranění, která však nebyla smrtelná. Zranění pejsci poté uhořeli zaživa.


Bojovníci za zvířecí práva zuří. Poslanci se postavili proti zpřísnění trestů za týrání zvířat

V Poslanecké sněmovně se dnes hlasovalo mimo jiné i o zvýšení trestů za pytláctví nebo týrání zvířat. Ani jeden návrh ale neprošel. A s negativním postojem se setkal i návrh na zavedení tzv. chovu zvířat v nevhodných podmínkách, který měl být...


„Na základě odborného posudku a dalšího vyšetřování pak v minulých dnech policisté obvinili devětadvacetiletého muže a jeho o dva roky mladšího parťáka z týrání zvířat," uzavřel policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky upálení, umučení, psi, Bílovice nad Svitavou, pes, marihuana, rostliny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Mladíci se chtěli pomstít za krádež marihuany. Umučili a zaživa upálili čtyři pejsky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.