Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chlapec rozeslal intimní fotky své spolužačky, teď mu hrozí půl roku za mřížemi

Patnáctiletý chlapec ze Znojemska dostal předvánoční dárek. Je teď trestně stíhán, protože údajně získal a rozeslal intimní fotky své spolužačky. V nestřeženém okamžiku vzal spolužačce telefon a nafotil si její fotky ve spodním prádle.

Z dřívější doby znal přístupové heslo

Patnáctiletý chlapec letos v květnu využil situace, kdy dívka neměla u sebe telefon a z lavice jí vzal nestřežený telefon. Už z dřívějška znal její heslo a ihned najel do její fotogalerie. „Jednalo se o fotografie ve spodním prádle a ty si nafotil a natočil do svého telefonu. Mobil pak opět nenápadně vrátil na místo, takže dívka nic netušila,“ upřesňuje policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Hrozí mu až půl roku 

Dívka se o jeho počínání dozvěděla až na sociálních sítích, když začal fotky rozesílat svým kamarádům. Chlapec teď čelí trestnímu stíhnání za neoprávněný přístup do jejího osobního telefonu. „Podle trestního zákoníku hrozí za takový čin až rok odnětí svobody. S ohledem k jeho věku je to poloviční trestní sazba,“ dodává Drahokoupilová. 

V souvislosti s případem policie upozorňuje na důležitost neprozrazování hesel. „Nikdy nevíte, jak toho může někdo v budoucnu zneužít,“ upozorňuje Drahokoupilová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky fotky, heslo, mobil, rozeslání, poslání, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapec rozeslal intimní fotky své spolužačky, teď mu hrozí půl roku za mřížemi  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.