Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavaři při výkopových pracích v Lesné našli dělostřelecký granát

Při odsunu zeminy z výkopové jámy stavaři včera v Lesné objevili dělostřelecký granát. Nález ihned oznámili policistům, kteří na místo poslali pyrotechnika. Ten při příjezdu zjistil, že se jedná o cvičnou munici s ráží 9 centimetrů.

Stavaři se v mrazivém dni určitě zapotili

Včera byl opravdu nepříjemně mrazivý den, ale stavaři v Lesné se při výkopových pracích určitě zapotili. Při odsunu zeminy si všimli, že v jámě je dělostřelecký granát. Protože si nebyli jistí, jestli je ostrý, tak se obrátili na policii, která na místo poslala pyrotechnika. „Až policejní pyrotechnik naštěstí potvrdil, že se jednalo pouze o cvičný dělostřelecký granát ráže 9 cm. Na místě tak nikomu nehrozilo žádné nebezpeční, kdy ani nemusela být nařízena žádná evakuace,“ popisuje policejní mluvčí Petr Vala.

Pracovníci se zachovali správně

Stavaři v Lesné vyhodnotili nepříjemnou situaci naprosto správně. Policie apeluje na to, aby každý dodržoval stejný postup. „S nálezem nikdy samostatně nemanipulujte a neodnášejte pryč z místa nálezu. Při neodborné manipulaci může totiž dojít k výbuchu, a tím i k újmě na životě a zdraví osob,“ dodává Vala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MPB

Štítky granát, dělo, stavaři, Lesné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavaři při výkopových pracích v Lesné našli dělostřelecký granát  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.