Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladík si v Brně koupil náboje do své plynové pistole. Hned na ulici s nimi pak začal střílet

Že Brno není divoký západ, už dobře ví mladý muž s láskou ke zbraním. Jako gangster se vydal s novými náboji střílet z auta do ulic v okolí Vojenské nemocnice. Na místě zasahovalo hned několik hlídek policistů, mladíkova pistole byla naštěstí plynová. I tak mu ale hrozí za neodbornou manipulaci se zbraní pokuta.

Jako gangster se možná chtěl cítit mladík, který se před víkendem vydal na dobrodružnou jízdu autem s pistolí v ruce. V brněnské prodejně si koupil nové náboje do plynové pistole, které se rozhodl hned vyzkoušet. Nasedl tedy do svého vozu a vydal se k Vojenské nemocnici střílet do ticha večerní ulice. 

Že je načasování i místo ke střeleckému tréningu velmi nevhodné však zjistil záhy, když vyděsil několik procházejících lidí. Ti střelbu z plynové pistole nemohli nijak rozeznat od pravé zbraně, a proto okamžitě zalarmovali policisty,  kteří po střelci rozjeli velké pátrání.

Zanedlouho se strážníkům skutečně podařilo pistolníka poblíž Vojenské nemocnice vypátrat v zaparkovaném autě. Naštěstí se potvrdilo, že pistole byla pouze plynová. Za neodbornou manipulaci však bude muset mladý muž počítat s pokutou. 

„Připomínáme, že plynová pistole, ale i obyčejná vzduchovka podle zákona patří do kategorie D. Pro takové zbraně existují jasně daná pravidla, kdy je zakázáno je nosit viditelně a už vůbec by se s nimi nemělo na veřejnosti nijak manipulovat a střílet.“ dodává mluvčí policie Petr Vala. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky střelba, plynová pistole, centrum, Brno, policie, mladík, zbraň, vojenská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík si v Brně koupil náboje do své plynové pistole. Hned na ulici s nimi pak začal střílet  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.