Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Puberťáci v podchodu pod hlavním nádražím zapálili koš, chtěli se zahřát

Se zvláštním odůvodněním přišli tři náctiletí mladíci, kteří v neděli nad ránem zapálili v podchodu pod brněnským nádražím odpadkový koš. Prý jim byla pouze zima a chtěli se zahřát.

Požáru si všiml pracovník dohledového centra strážníků. Přetočením záznamu zjistil, že plameny má na svědomí skupinka tří mladíků, která se z místa vzdalovala. Nejbližší hlídka strážníků požár uhasila a přestože se mladíci ve věku 16, 18 a 19 let mezitím rozdělili, díky přesnému popisu je strážníci dostihli dřív, než stihli odjet rozjezdem.

Na dotaz jestli se vzájemně znají, mladší dva přispěchali s vysvětlením: „jsme v Brně, tady známe každého“ a dodali, že třetího mladíka potkali na sobotním večírku. Toho strážníci dopadli v trolejbusové smyčce v Benešově ulici. Měl u sebe zapalovač a k zapálení koše se hlídce přiznal.

Do odpadkového koše prý hodil zapálený kapesník proto, aby se kluci v chladné noci ohřáli. Plameny červený plastový obal koše během krátké chvíle změnily k nepoznání.

„Strážníci vyrozuměli majitele, a protože škoda podle něj pravděpodobně nepřesáhne pět tisíc korun, podezření z majetkového přestupku postoupili správnímu orgánu," uzavřel mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Foto MP Brno

Štítky podchod, hlavní nádraží, koš, požár, Brno

Puberťáci v podchodu pod hlavním nádražím zapálili koš, chtěli se zahřát  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.