Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pes s propadlým očkováním pokousal v Brně matku s dítětem, neměl vodítko ani náhubek

Hrubé podcenění svých pejskařských schopností se dopustila žena, která v tomto týdnu venčila v Zábrdovicích svého psa. Ten totiž neměl vodítko ani náhubek a zaútočil na sedmačtyřicetiletou matku i její jedenáctiletou dceru. Majitelka tomu nedokázala zabránit. Podle strážníků přitom u útočícího psa i jeho majitelky nešlo o první incident tohoto druhu.

Incident vidělo několik svědků a na místo vyrazili strážníci. Přivolané hlídce matka s dcerou řekly, že je pokousal kříženec a ukázaly jim podlitiny na lýtku a stehně. Ještě před návštěvou lékaře popsaly psího agresora i jeho majitelku.

„Dalším šetřením pak vyšlo najevo, že se prý nejedná o první případ napadení člověka tímto křížencem," doplnil mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Osmadvacetiletou majitelku i se psem strážníci zanedlouho našli ještě na ulici. Incident nepopírala. „Strážníci ji tak oznámili, že je podezřelá z porušení městské vyhlášky, která užití náhubku nebo vodítka přikazuje a zároveň vyžaduje mít zvíře pod přímým vlivem," dodal Šoba. 

Jak se navíc následně ukázalo, kříženec má několik měsíců propadlé očkování proti vzteklině a žena tak musí nejméně dvakrát navštívit veterináře a nechat psa v karanténě. „Případ bude mít dohru u správního orgánu. Kvůli zanedbání očkovací povinnosti ženě hrozí i sankce od Státní veterinární správy," uzavřel mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky pes, očkování, matka, dítě, Brno, útok, strážníci, kříženec, Zábrdovice, Státní veterinární správa České republiky

Pes s propadlým očkováním pokousal v Brně matku s dítětem, neměl vodítko ani náhubek  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.