Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Muž pěstoval na balkoně pět velkých kytek konopí

Pět kytek konopí prý pro vlastní potřebu pěstoval devětatřicetiletý muž z Blanska. Po zásahu mu květiny policisté zabavili. Nyní mu za přestupek hrozí pokuta do 15 tisíc korun.

Muž pěstoval trávu od března do srpma letošního roku. Policistům při domovní prohlídce otevřel. Policisté u něj na balkoně našli pět  rostlin o výšce sto osmdesáti centimetrů. Podle muže, který se k pěstování přiznal, chtěl použít listy z rostlin pro vlastní potřebu.

„Rostliny policisté zajistili a zaslali k odbornému zkoumání. Celou věc zadokumentovali a pěstiteli nyní za přestupek na úseku ochrany před toxikomaniemi hrozí pokuta, která by mohla dosáhnout až do výše 15tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

„Mezi lidmi je stále rozšířený mýtus, že mohou mít malé množství drogy pro vlastní potřebu. Je to ale nelegální vždy. Stejně jako když drogu užijí kdekoliv na veřejně přístupném místě," uzavřela mluvčí.

Foto PČR

Štítky marihuana, pěstování, Blansko, balkon, květiny, konopí

FOTO: Muž pěstoval na balkoně pět velkých kytek konopí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.