Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve vodní nádrži v Blansku se utopil muž. Šel si opilý zaplavat

Plaváním při teplém odpoledni se chtěl v pondělí okolo páté hodiny odpoledne osvěžit pětačtyřicetiletý muž na vodní nádraží Horní Palava v Blansku. Podle svědků byl však značně posilněný alkoholem. Během chvíle zmizel pod hladinou a už mu nedokázali pomoci ani svědci, ani přivolaní záchranáři.

Na místo okamžitě vyjeli policisté, hasiči i záchranáři. Přítomní svědci záchranářům řekli, že se jednalo o muže, který si šel do přehrady zaplavat. Během toho se však ztratil pod hladinou a už nevyplaval.

Hasiči za pomocí člunů propátrali vodní plochu a dno nádrže. „Krátce po půl šesté byl pětačtyřicetiletý muž nalezen pod vodní hladinou v přehradě utonulý," uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

I přes veškerou snahu však přivolaný lékař konstatoval smrt. Podle výpovědi svědků byl muž zjevně pod vlivem alkoholu. „Alkohol a voda v kombinaci s přeceňování sil se pravděpodobně stala pro plavce osudným. K zjištění dalších okolností byla nařízena zdravotní pitva," dodala mluvčí.

Policisté varují před kombinací alkoholu a plavání. „Přibližně v sedmdesáti procentech případu utonutí hraje roli právě alkohol. Pamatujte, že alkohol vás při plavání neposílí-naopak," uzavřela Koryťáková.

 

Foto PČR

Štítky utonutí, horní pálava, blanensko, muž, alkohol, plavání, Blansko

Ve vodní nádrži v Blansku se utopil muž. Šel si opilý zaplavat  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.