Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chtěl chránit opilého bratra. Sourozenci nejprve policistům vulgárně nadávali, starší bratr pak muže zákona pokousal

V Břeclavi zažili v úterý městští i státní policisté krušnou noc. Na mostě přes Dyji našli opilého muže, který se začal chovat arogantně. Na pomoc mu přispěchal starší bratr, který jednoho z policistů pokousal.

Na břeclávské ulici 17. listopadu našli v úterý policisté na betonovém zábradlí mostu přes řeku Dyji osobu nakloněnou k řece. Muž byl evidentně silně opilý, dechová zkouška prokázala téměř 2 a půl promile.Třicetiletý výtržník odmítal slézt dolů a navíc začal být arogantní.

Zanedlouho dorazila také hlídka městské policie, všimli si totiž na kamerovém systému, co opilý muž na mostě provádí. Problémy se však začaly náhle stupňovat. Ke skupince městkých i státních policistů najednou přiběhl další podnapilý muž, který se choval podivně. Nejprve policistům vulgárně nadával, poté se začal chovat agresivně. 

Chtěl bratra chránit, pokousal policistu

Policie si po prověření muže všimla, že se jedná o staršího bratra, který přišel chránit svého podnapilého sourozence. Třiatřicetiletý muž ignoroval všechny výzvy k tomu, aby se zklidnil, a byl stále agresivnější. Ve finále dokonce jednoho ze strážníků napadl a pokousal mu ruku. 

"Událost si nakonec přebrala výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování. Mladší bratr další den vystřízlivěl, ale ten starší si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu násilí proti úřední osobě. Za takové protiprávní jednání mu hrozí odnětí svobody až na čtyři léta." dodala mluvčí policie Kamila Haraštová. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Břeclav, policie, výtržník, vězení, trest, Dyje

Chtěl chránit opilého bratra. Sourozenci nejprve policistům vulgárně nadávali, starší bratr pak muže zákona pokousal  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.