Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Spletl si silnici se závodní hrou. Jednadvacetiletému řidiči hrozí až pět let vězení

Se závodní hrou si spletl jednadvacetiletý řidič silnici mezi Mikulovem a Pohořelicemi. Nebezpečně přejížděl z pravého pruhu do levého a ohrožoval tak ostatní auta. Hrozí mu až pět let vězení.

V neděli po jedné odpolední si řidič bílé Audi udělal ze silnice I/52 mezi Mikulovem a Pohořelicemi závodní dráhu. Jednadvacetiletý mladík ve své Audi A5 předjížděl celou šíří auta z pravého jízdního pruhu do levého přes dvojitou čáru. 

Pasažéři auta, které jelo za ním, okamžitě zavolali na linku 158 a celou událost, která se odehrála v úseku od vodních nádrží Nové Mlýny ve směru jízdy na Brno, natočila na mobil. Jednadvacetiletý řidič už čelí trestnímu stíhání. Podle trestního zákoníku za takové jednání hrozí odnětí svobody na šest měsíců až pět let.

"Obracíme se nyní se žádostí o spolupráci i na další řidiče, které tento agresivní řidič v bílém vozidle Audi A5 ohrožoval. Významně tím podpoříte důkazní materiál. Děkujeme za ochotu a spolupráci. Volat můžete na linku 158 nebo přímo na mobilní telefon dopravních policistů 735 781 805." dodala mluvčí policie  Lenka Drahokoupilová.

 

Autoři | Foto PČR

Štítky Audi, řidič, policie, nebezpečný, vězení, silnice, Mikulov, Pohořelice, Audi A5, Brno, Nové Mlýny, věznice

VIDEO: Spletl si silnici se závodní hrou. Jednadvacetiletému řidiči hrozí až pět let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.