Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

K naříkajícímu seniorovi se policisté museli dostávat přes sousedův balkon

Svého otce přišly navštívit jeho dvě dospělé děti, místo veselého setkání na ně však čekaly zamčené dveře a slabé naříkání. K seniorovi se pak speciální jednotky musely dostat přes sousedův balkon.

Slabé volání šestasedmdesátiletého muže znepokojilo v pondělí odpoledne syna a dceru, kteří přišli navštívit svého otce. Kvůli klíčům, které byly z druhé strany v zámku, se však do bytu nemohli dostat. Do bytu v Černých polích pak přivolali nejen policejní hlídku, ale do akce vyrazila také pořádková jednotka, která je speciálně vybavena na vstupování do bytů. Hlídka proto začala obcházet sousedy a zjišťovala možnosti, kudy se do bytu dostat. Speciální jednotka se pak pokusila otevřít byt planžetou. 

Senior naštěstí nechal otevřené dveře na balkon a soused o patro níž byl zrovna doma. Ten strážníkům nabídl svůj byt i balkon, takže se hlídka mohla k seniorovi dostat pomocí skládacího žebříku, který vozí ve služebním autě. 

Muž upadl a nemohl vstát

Naříkající senior ležel v obývacím pokoji na břiše a strážníkům na jejich otázku ohledně zdraví uvedl, že spadl prý už před několika dny a bolí ho záda. Strážníci proto zavolali záchranáře a s mužem nijak nemanipulovali. Zdravotníci pak seniora odvezli k dalšímu ošetření do nemocnice. O byt se následně postaraly jeho dospělé děti. 

Autoři | Foto zzs jmk

Štítky policie, speciální jednotky, senior, balkon

K naříkajícímu seniorovi se policisté museli dostávat přes sousedův balkon  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.