Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pátrání po osmdesátileté seniorce má šťastný konec. Žena je již v péči lékařů

Šťastný konec má pátrání po osmdesátileté ženě z Velkých Opatovic, která se ztratila v sobotních večerních hodinách. Do akce se zapojili policisté, hasiči i jeden z představitelů obce, povolán byl i vrtulník s termovizí. Žena byla nalezena podchlazená v areálu jedné z místních firem, a skončila v péči lékařů.

Pátrací akce, kterou v sobotu večer policisté rozjeli po starší ženě na Blanensku, má šťastný konec. Osmdesátiletá paní se nevrátila domů z podvečerní procházky v okolí Velkých Opatovic, načež policisté okamžitě zahájili pátrání. Akce se zúčastnili nejen policisté, ale také hasiči i představitel obce. Seniorka však nebyla nalezena, nemocniční zařízení ani známí o ní také neměli zprávy. Také obvyklá trasa procházky, kterou starší paní podnikala, zezačátku nepřinášela výsledek. K akci byl vyslán také vrtulník s termovizí.Před jeho příletem byla žena naštěstí nalezena. 

"I vzhledem k podezření, že seniorka opustila obec, jsme do akce povolali také vrtulník. Letovičtí policisté nakonec našli paní kolem čtvrté hodiny ranní ještě před jeho příletem. Bylo to v areálu jedné firmy, kde seniorka upadla a nemohla vstát. Podchlazenou nalezenou ženu jsme předali do péče lékařů." říká Alice Musilová, tisková mluvčí policie. 

Při hledání svých blízkých neváhejte s přivoláním policie

Tento příběh měl naštěstí dobrý konec. Pokud někoho pohřešujete, prověřte nejprve obvyklé kontakty (příbuzné, známé, kamarády). V případě, že tato snaha nepřinese výsledek, neváhejte a kontaktujte policii.

"Lidé často čekají zbytečně dlouho a v nočních hodinách až kontaktují policii. To podstatně ztěžuje pátrací akci. Zvláště v případě dětí a starších lidí není na co čekat. Nemějte obavy, že jste nejednali správně, i když se pohřešovaný dostaví sám v pořádku domů. V případě pochybností se obraťte co nejdříve na policisty na lince 158. Volejte včas." dodává Alice Musilová.

Po seniorovi z Brna se stále pátrá

V sobotu večer bylo vyhlášeno pátrání také po starším muži z Brna, který se vydal sbírat bylinky. Senior byl znám jako vitální a zdravý člověk, který na vycházky chodíval často a rád. V sobotu ráno zanechal vzkaz o dalším ze svých výletů, dosud o něm však nikdo nemá žádné zprávy. Policie po něm stále pátrá. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pátrání, policie, Brno, blanensko, senior, lékař, okres Blansko, termografie

Pátrání po osmdesátileté seniorce má šťastný konec. Žena je již v péči lékařů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.