Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Dvě ženy nad ránem tajně oblékaly stromy v centru Brna do pletených deček

Nezvyklý případ "vandalismu" museli v druhé polovině minulého týdne řešit brněnští strážníci. Zavolal je muž, který měl starost o nově vysazení stromy na Dominikánském náměstí. Jak se ukázalo po příjezdu hlídky, dvě osoby v kapucích dělaly přesný opak, čeho se oznamující obával – snažily se stromky chránit.

Dvě osoby podle oznamujícího na útlé kmeny připevňovaly proužkované pletené dečky. Za několik okamžiků přijela hlídka strážníků a navzdory telefonátu nestanula tváří v tvář mladým mužům, ale dvěma ženám ve věku 34 a 49 let.

Strážníci je upozornili, že porušily vyhlášku o ochraně zeleně, a požádali je, aby dečky sundaly. Obě ženy s úsměvem vyhověly a podotkly, že svým dečkami chtěly oslavit opětovné otevření pasáže Jalta.

„Strážníci na stromcích nenašli sebemenší poškození a usoudili, že k uzavření celé záležitosti postačí domluva," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto MP Brno

Štítky pletené dečky, dominikánské náměstí, Brno, vandalové, Jalta

VIDEO: Dvě ženy nad ránem tajně oblékaly stromy v centru Brna do pletených deček  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.