Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Dva mladíci okradli spícího muže na Baštách. Ukradli mu stovku, teď jim hrozí vězení

Hradby pod Petrovem jsou častým útočištěm lidí, kteří se v noci potřebují (navzdory zimě) z různých důvodů prospat. Najdou se však i tací, kteří se nezdráhají spící osoby prospat. Navzdory faktu, že jsou celé hradby prošpikovány kamerami městské policie. Pozornosti strážníků tak neunikl ani poslední případ krádeže z noci na dnešek.

Na Baštách kolem druhé hodiny v noci usnul na lavičce pětatřicetiletý muž a do jeho bezprostřední blízkosti přišli dva mladíci ve věku devatenácti a dvaceti let. Začali mu prohledávat kapsy, zatímco třetí mladý muž postával poblíž. „I když pravděpodobně spoléhali na to, že jsou v parku sami, jejich jednání se pracovníkům dohledového centra podařilo detailně nahrát," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Jedna hlídka strážníků proto hned spěchala k Masarykově ulici, jejímž směrem mladí muži po činu odcházeli, a druhá zamířila ke spícímu muži do parku. „Strážníkům se podezřelé podařilo najít a dopadnout," dodal Ghanem.

Probuzený muž strážníkům řekl, že mu chybí přibližně sto korun, které měl v kapse. „Bez ohledu na výši škody jsou mladí muži důvodně podezřelí z trestného činu," upřesnil mluvčí. Právě tak se totiž kvalifikuje krádež věcí, které má poškozený u sebe.
 

Foto MP Brno

Štítky strážníci, bašty, kamery, Bašta

VIDEO: Dva mladíci okradli spícího muže na Baštách. Ukradli mu stovku, teď jim hrozí vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.