Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie dopadla muže, který v Brně zapálil ubytovnu. Muž navíc u Lužánek pořezal a okradl stařenku

Brněnští policisté zatkli nebezpečného kriminálníka, který má na svědomí dva trestné činy z nedávné doby. Muž se přiznal, že v středu zapálil ubytovnu na Rooseveltově ulici v Brně. Policisté navíc zjistili, že toho má výtečník na kontě daleko víc.

Policisté pátrali po žháři, který založl požár v Rooseveltově ulici. Když se smyčka začala utahovat (po výzvě, aby se dostavil na policii), přišel se dvaatřicetiletýmuž ve čtvrtek odpoledne přihlásit na obvodní oddělení.

Tam se kriminalistům přiznal, že skutečně zapálil byt v Rooseveltově ulici. „Kromě toho přesně odpovídal popisu pachatele, který ve čtvrtek ráno v Lužánecké ulici napadl jednaosmdesátiletou seniorku," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Muž na ženu vytáh nůž a dokonce ji zranil ve tváři.

Policistům se následně přiznal i  tomuto napadení. „Motiv jeho jednání zůstává nejasný, velmi pravděpodobně mohly jeho psychické problémy prohloubit léky v kombinaci s alkoholem," upřesnil mluvčí. V nejbližší době bude muž podle Švába obviněn z těžké újmy na zdraví ve stádiu pokusu, za což mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. „Přesná právní kvalifikace v souvislosti se založením požáru ještě nebyla stanovena, závisí na odborných posudcích," uzavřel mluvčí.

Foto ilustrační foto, Liberecká Drbna

Štítky přepadení, požár, ubytovna, rooseveltova lice, Lužánky, Brno, Pavel Šváb

Policie dopadla muže, který v Brně zapálil ubytovnu. Muž navíc u Lužánek pořezal a okradl stařenku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.