Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Brněnští strážníci chytili legendárního nepolapitelného kozla, vymstil se mu narcismus

Téměř dva týdny si užíval svobodu. Brněnští strážníci přitom dostávali opakovaná oznámení o volném kozlovi, který se toulal po jihu Brna. Kozel běhal v Holáskách a Brněnských Ivanovicích mezi domy a k místním obyvatelům se zval na návštěvu třeba do zahrad. Pohyboval se přitom velmi šikovně a mrštně. Klec nad ním spadla až poté, co si strážníci všimli jeho zvláštní záliby.

Kozel byl skutečným gymnastou. Místním vbíhal na pozemek, před majiteli domů rychle utíkal jinými vchody či dokonce přeskakoval vysoké ploty a kapoty zaparkovaných aut. Svědci ho tedy nedokázali zdržet ani sledovat.

Černý kozel kamerunský působí robustnějším dojmem než koza domácí, a tak ho někteří lidé považovali dokonce za berana. Pohyboval se také kolem železniční trati a přebíhal i frekventované silnice, kterých je v okolí hned několik.

„Strážníci měli obavy, že by mohl způsobit dopravní nehodu nebo si přivodit zranění. V posledních dnech se proto několikrát do oblasti vypravili a monitorovali jeho pohyb," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. 

Vymstil se mu rituál

Strážníci si všimli, že si kozel vypěstoval specifický rituál. Poté, co absolvoval obvyklý okruh městskou částí, zastavil se u jednoho konkrétního rodinného domu, kde se dlouze prohlížel v zrcadlové fólii umístěné v prosklených dveřích.

„Tam už na něj včera dopoledne čekala hlídka z místní služebny, která ihned informovala odchytovou službu městské policie," prozradil Ghanem. Strážník měl do narkotizační pušky přichystanou střelu, kterou veterináři namíchali přesně pro kozla tak, aby ho spolehlivě uspala a nijak mu neublížila.

Po zásahu kozel ještě několik set metrů prchal, za chvíli ale usnul v klestí nedaleko železničního náspu. Hlídka strážníků ho pak převezla ke specialistovi, který mu připravil prostorný, ale především dobře zabezpečený výběh. Majitel zvířete zatím není známý.

Autoři | Foto MP Brno, ilustrační foto pixabay.com | Zdroj MP Brno

Štítky toulavý kozel, narcismus, útěk, strážníci, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Brněnští strážníci chytili legendárního nepolapitelného kozla, vymstil se mu narcismus  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.