Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno pokračuje v očkování. První vakcíny dostaly i další nemocnice na jihu Moravy, hejtman se nechá očkovat v lednu

Fakultní nemocnice Brno dnes pokračuje v očkování proti nemoci-19. V neděli podstoupilo očkování v brněnských fakultních nemocnicích zhruba sedmdesát lidí. Dnes by chtěla jen bohunická nemocnice očkovat asi 500 lidí. Očkují se zaměstnanci na klinikách navzájem. Část vakcín poskytla nemocnice také domovům pro seniory. V očkování druhým dnem pokračuje i Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně, ta zase rozeslala stovky vakcín do nemocnic ve Znojmě, Břeclavi, Vyškově a Tišnově. Na ostatní krajské nemocnice se podle hejtmana Jana Grolicha (KDU-ČSL) dostane v druhé dodávce vakcín, nejdříve tedy v úterý 29. prosince.

Podle Grolicha se nyní budou očkovat hlavně zdravotníci a nejrizikovější pacienti - v LDN, případně v domovech seniorů. „Od příštího týdne budou pravidelné dodávky ve čtvrtek po deseti tisíci a více kusech) pro Jihomoravský kraj," prohlásil Grolich.

Očkovat se budou postupně nejdříve zdravotníci, rizikové skupiny a záchranné složky. „Pro širokou veřejnost bude očkování otevřeno až během února, kdy se dodávky vakcín budou postupně navyšovat a zprovozní se rezervační systém. Potvrzení od doktora nebude potřeba," dodal Grolich.

Očkování v náhradní nemocnici na výstavišti

Podle hejtmana se bude postupně ve všech krajských nemocnicích. „Abychom zvládli očkování co nejrychleji pro co nejvíce lidí, s velkou pravděpodobností se během ledna otevře velké očkovací centrum na BVV místo záložní nemocnice. Pracujeme na tom a řešíme technické a finanční záležitosti," prozradil hejtman, podle kterého je cílem co nejrychlejší proočkovanost obyvatel jižní Moravy.„Držte palce a na očkování běžte," vzkázal Grolich. On sám by měl očkování podstoupit v druhé vlně, tedy za dva až tři týdny. 

Očkování začalo v České republice v neděli 27. prosince. Jako první se nechali očkovat premiér Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Jan Blatný.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FN Brno

Štítky očkování, koronavirus, krajské nemocnice, vakcína, nemocnice, Brno, Jan Grolich, Morava, KDU-ČSL, Nemocnice Bohunice, Nemocnice Znojmo, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno pokračuje v očkování. První vakcíny dostaly i další nemocnice na jihu Moravy, hejtman se nechá očkovat v lednu  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.