Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

PES zůstane na třetím stupni, hospody však musí zavírat už v osm večer a nesmí prodávat alkohol s sebou

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dnes na tiskové konferenci uvedl, že od středy dojde ke zkrácení otevírací doby restaurací, které musí zavírat už v osm večer. Od té doby bude platit také zákaz prodeje občerstvení přes okénko. Stále platí zákaz konzumace alkoholu na veřejných místech i trzích.

Od čtvrtka mohly restaurace fungovat mezi 6:00 a 22:00, předtím od 14. října do 2. prosince byly uzavřené úplně, fungovat mohlo jen výdejní okénko.

Restaurace budou zavírat v osm večer

Restaurace, hospody, bary a další stravovací zařízení budou muset od středy zavírat nejpozději v osm večer. Nařízení se týká také hotelových restaurací a výdejních okének. Zpřísnění se netýká rozvozu jídla.

Podle Blatného jde o reakci na chování restaurací a lidí, kteří po zavírací době restaurací a barů po 22. hodině zůstávali na místě a prodávali alkohol z okének. K výdejním okénkům byly podle ministra přistavovány vyhřívané stany. A právě před těmito podniky se hromadili lidé. Rovněž na trzích se konzumovalo jídlo a alkohol, což bude od středy zakázáno.

Posílení MHD

Ministr rovněž vyzval dopravní podniky jednotlivých měst, aby posílily spoje MHD, a to tak, aby se v nich lidé nekumulovali, především ve večerních hodinách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky opatření, vláda, koronavirus, pes, restaurace, bary, uzavření, alkohol, Jan Blatný, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PES zůstane na třetím stupni, hospody však musí zavírat už v osm večer a nesmí prodávat alkohol s sebou  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.