Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Česko má objednanou vakcínu pro téměř sedm milionů obyvatel. Očkování bude dobrovolné a zdarma

Česko má objednanou prostřednictvím společných smluv Evropské unie vakcínu proti covidu-19 pro 6,9 milionu obyvatel. Očkování bude hrazené z veřejného zdravotního pojištění a dobrovolné, vyplývá ze strategie očkování, kterou dnes projedná vláda. Strategie by měla být ještě dál upřesňována a aktualizována.

První budou podle strategie očkováni lidé nad 65 let a nemocní s vážnými chorobami, například s chronickou plicní obstrukční nemocí, plicními fibrózami, vysokým krevním tlakem nebo vážnými nemocemi srdce, ledvin, jater, obézní či diabetici.

Jako další se budou očkovat vybraní zdravotníci, nejdříve z oddělení ARO a JIP a urgentních příjmů, poté pracovníci zdravotnické záchranné služby nebo infekčních oddělení.

Ze začátku se bude očkovat jen v nemocnicích a očkovacích centrech, budou i mobilní očkovací týmy. Praktičtí a další lékaři se přidají, až bude očkovací látky dostatek. Strategie počítá s nutností dvou dávek, které se budou podávat po 28 až 30 dnech.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky očkování, koronavirus, vláda, Česko, Evropská unie, nemoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko má objednanou vakcínu pro téměř sedm milionů obyvatel. Očkování bude dobrovolné a zdarma  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.