Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Restaurace a bary budou muset být uzavřeny od 23:00 do 6:00, povinné budou i roušky

Vnitřní prostory restaurací, hospod, barů, nočních klubů a diskoték, do kterých bude mít od 25. května opět přístup veřejnost pouze v rouškách, budou muset být uzavřeny mezi 23:00 a 6:00. Na dnešní tiskové konferenci to řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

K omezení podle Vojtěcha ministerstvo přistoupilo s ohledem na zatím nejasný budoucí vývoj epidemiologické situace a zkušeností ze zahraničí. Nejnověji podle něj právě provoz nočních klubů v Jižní Koreji vedl ke zvýšení počtu nakažených.

Především v nočních klubech a na diskotékách je podle Vojtěch složité zajišťovat dodržování základních pravidel, jako jsou například dvoumetrové rozestupy mezi lidmi. Provoz takových zařízení v nočních hodinách by podle něj mohl i v České republice vést ke zhoršení epidemiologické situace, uvedl.

Do podniků pouze v rouškách

Ve vnitřních prostorách stravovacích zařízení, která se znovu otevřou veřejnosti 25. května, bude platit povinnost nošení roušky pro personál i hosty. Lidé u stolů ji budou moci odložit jen při konzumaci jídla a pití. Při dalším pohybu po restauraci ji budou muset mít nasazenou. Uvnitř hospod, barů a restaurací bude platit zvýšená dezinfekce, stejně jako na zahrádkách. Vyplývá to z dnešních informací ministerstva zdravotnictví.

U vstupu do stravovacího zařízení i na zahrádku bude muset být pro hosty dezinfekce na ruce. Před usazením nové skupiny hostů bude muset personál dezinfikovat stůl a židle. Provozovatelé musí bránit shromaždování lidí a dohlížet na dodržování povinného odstupu. Pokud je to možné, odstup by měli dodržovat i pracovníci.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, vláda, Brno, rouška, Adam Vojtěch, restaurace, ANO 2011, Jižní Korea, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Restaurace a bary budou muset být uzavřeny od 23:00 do 6:00, povinné budou i roušky  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.