Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V břeclavské nemocnici se nakazilo koronavirem dalších pět sester

Nemocnice Břeclav má dalších pět sester z interního oddělení s nemocí covid-19. Uvedl to ředitel Petr Baťka. Minulý týden měli pozitivní testy už tři lékaři a tři sestry z interny. Více než 50 lidí z personálu má ale testy negativní. Oddělení pracuje, ale nepřijímá žádné nové pacienty. V kraji je k dnešnímu ránu 303 potvrzených případů nákazy koronavirem.

Případy nakaženého nemocničního personálu jsou například ve Znojmě, ve Fakultní nemocnici Brno, nemoc se obejvila i u členů záchranné služby. Nemocní lékaři a sestry jsou i v jiných krajích.

Břeclavská nemocnice dala otestovat 60 lidí z interního oddělení kvůli tomu, že se tam nákaza objevila minulý týden u tří lékařů a tří sester. „Z těch 60 testů bylo pět výsledků pozitivních. Zbytek negativní a tito lidé mohou pracovat," uvedl Baťka.

Nemocnice minulý týden zastavila příjem pacientů na internu B, nyní je zastavený na všech čtyřech stanicích. O současné pacienty se ale personál stará. V nemocnici je kromě toho 18 pacientů s nemocí covid-19, jsou na infekčním oddělení nebo na oddělení ARO.

Nemocnice musela v březnu kvůli dvěma nakaženým lékařům a dvěma sestrám zavřít oddělení ARO a ORL, které ale mohla koncem března znovu uvést do provozu.

V České republice je k dnešnímu ránu přes 5000 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Celkem 91 lidí nemoci covid-19 podlehlo a 181 se z ní vyléčilo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, Vít Hassan

Štítky koronavirus, Nemocnice Břeclav, zdravotní sestry, COVID-19, nemocnice, lékař, Fakultní nemocnice Brno, Znojmo, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V břeclavské nemocnici se nakazilo koronavirem dalších pět sester  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.