Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Na výstavě Zvukohraní ve VIDA! centru se stanete dýdžejem či skladatelem

Výstava Zvukohraní, kterou je možné navštívit v zábavním vědeckém parku VIDA!, se stala mimořádně vyhledávanou. Za pouhé tři měsíce od jejího zahájení 1. června 2016 ji navštívilo přes 80 tisíc lidí. ​Zvukohraní představuje celkem sedmnáct hudebních objektů, které pro své MobilesMusikMuseum vytvořil německý experimentátor Michael Bradke.

Hudba je součástí všech kultur, všichni jsme hraví a i v dospělosti si v sobě uchováváme kus dítěte. Když nás někdo nebo něco (třeba exponát) správně pobídne, začneme si hrát a užívat si to,“ osvětluje účel výstavy Bradke.

Exponáty návštěvníkům umožňují na vlastní kůži zažít, jaké to je tvořit svou vlastní hudbu, stát se muzikantem nebo dýdžejem. „Mohou si tu hrát a při tom zkoušet, jak zvuk vzniká, jak se šíří různými materiály nebo jak ho vnímá lidské ucho. Mezi nejoblíbenější exponáty patří bubnování v rytmu vlastního tepu, dýdžejské pulty a mikrofony, které změní váš hlas k nepoznání,“ říká Lukáš Richter, ředitel VIDA! 

VIDAband ideálně pro nedělní rodinné odpoledne

Během září výstavu doplňuje i pravidelný nedělní program pro rodiny nazvaný VIDAband, kde si mohou návštěvníci užít různé nezvyklé hudební nástroje a některé z nich si i vyrobit. Dozvědí se například, jak hrát na skleněnou harfu nebo jaký zvuk vydává matička roztočená nafouklém balónku. Naučí se také vyrobit frčko ze slámky a jak to udělat, aby vydávalo různé tóny.

Výstavu je možné navštívit do 9. října 2016.

Zdroj: Tisková zpráva

Martin Šeda

Štítky výstava, exponát, Lukáš Richter, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na výstavě Zvukohraní ve VIDA! centru se stanete dýdžejem či skladatelem  |  Život a styl  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.