Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SOUTĚŽ: Zrní vyráží na turné k desce Jiskřící. Vyhrajte lístky na Flédu!

Zrní je hra. Zrní je pohyb. Charakteristický sound a k dokonalosti dovedená kombinace elektroniky a písničkářské poetiky. Špička české alternativní scény vydává páté studiové album, v němž se posunuje do nových hudebních krajin. A už teď je jasné, že se deska bude řadit mezi nejzajímavější hudební počiny letošního roku. Na Flédu tato kapela zavítá 28. listopadu a vy můžete vyhrát lístky.

Kapela se nechává inspirovat přírodou a jejími principy, krajinou, lidovou hudbou, a zároveň elektronickou dobou. S talentem na melodie, mísením moderního zvuku, současné elektroniky a písničkářské poetiky jsou ikonou novátorství a hledačství na české alternativní scéně. Od hraní na ulici se talentem a pílí vypracovali na její pomyslný vrchol. 

Vzhledem ke stylové otevřenosti a instrumentální zralosti je v jejich nezaměnitelné hudbě slyšet akordeon i beatbox, flétna i experimenty s looperem. Kolektivně utvářená akusticko-elektronická hudba s mnohovrstevnatými texty se tak chvílemi ponořuje i do muzikantských krajin taneční hudby a ambientu. 

Jejich osobitý projev na pódiu je stejný jako jejich muzika: autentický, hutný, energický a hypnotický. Bez kalkulu, kompromisů a velkého labelu za zády sklízejí jejich desky ceny a nominace. Kromě vyprodaných klubů a hraní na velkých festivalech na hlavních podiích v hlavních časech jsou například majiteli ceny Anděl 2012 za Objev roku.

Pod producentským dohledem Ondřeje Ježka a elektronického experimentátora Jonatána Pastirčáka alias Pjoni (SR) natočili ve Španělsku desku, kterou si opět sami vydali. Páté řadové album Jiskřící vyšlo 31.3.2017.


Soutěž o 2x2 lístky

Pokud jste příznivci této kapely, tak na koncertě k nové desce Jiskřící, který bude 28. listopadu na Flédě, nesmíte chybět. A pro dva z vás a jejich doprovod máme lístky zdarma.

Stačí odpověď na tuto otázku: Jaká je vaše nejoblíbenější skladba od této kapely a proč?

Dvě nejkreativnější odpovědi vybere redakce a výherce bude kontaktovat emailem. Své odpovědi zasílejte do 24.11.2017 na mail soutez@brnenskadrbna.cz.

Štítky soutěž, Zrní, Fléda, hudební skupina, hudba, obilniny, turné, Jonatán Pastirčák, Ondřej Ježek, elektronika, Španělsko, Slovensko, Ceny Anděl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Zrní vyráží na turné k desce Jiskřící. Vyhrajte lístky na Flédu!  |  Soutěže  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.