Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Krásné lesy na okraji Brna skrývají sympatickou restauraci a penzion. Patron nabízí poctivou moravskou kuchyni a zvěřinové speciality

PR článek, aktualizováno 9. ledna 2020, 18:40

Brňané to místo celá léta znali jako myslivecký klub Hubert. Oblíbená destinace však prošla od devadesátých let výraznou proměnou, od časů slávy k postupnému chátrání. V posledních letech se ale vyhlášenému podniku v soběšických lesích zablýsklo na lepší časy. Budova prošla rozsáhlou rekonstrukcí a nyní je Patron útulným penzionem s vynikající kuchyní. Dopřát si zde přitom stále můžete pochoutky ze zvěřiny i tradiční české kuchyně.

Vyhlášená restaurace dostala druhou šanci

Hubert byl v Brně pojem. Pokud si chtěli Brňané pochutnat na zvěřině, myslivecký klub v Soběšicích byl jasnou a možná i jedinou volbou. Jenže léta slávy myslivecké restauraci nevydržela věčně. 

„Během postupujících let restaurace úplně zchátrala. Museli jsme se proto pustit do rozsáhlé rekonstrukce, a to jak budovy, tak dobrého jména,” prozradil majitel Penzionu Patron

Budovu převzal ve zuboženém stavu a rozhodl se dát ji druhou šanci. Nyní návštěvníci najdou v Soběšicích krásný, stylový a moderní penzion s milým a ochotným personálem.  „Snažíme se z plných sil o to, aby toto místo bylo pro Brňany opět ikonické. A to jak prostředím či přístupem k hostům, tak především vynikající kuchyní," dodal.

Tradice zvěřinových specialit pokračuje

Patron v mnohém navazuje na to, proč byla myslivecká restaurace mezi Brňany tak oblíbenou - na tradici zvěřinových specialit. „Jsme uprostřed krásných soběšických lesů. Zvěřina sem prostě patří. Na stálém menu máme vždy zvěřinu, další jídla se pak odvíjí podle sezónní nabídky,” upřesňuje provozní restaurace.

Pokrmy v Patronu připravují jen z čerstvých a sezónních surovin. „Spoustu věcí si děláme sami. Neuznáváme polotovary, klademe důraz na čestvé a sezónní suroviny. Podle toho také upravujeme nabídku jídel. Naši prioritou je, aby se zákazníci pravidelně vraceli, a to se nám daří skvěle,” pochvaluje si provozní.

Samozřejmostí jsou obědová meníčka, ke kterým v Patronu neodmyslitelně patří i dezert v ceně menu. „Sladká tečka po dobrém obědě určitě potěší," usmívá se provozní.

Pochoutky z domácí zabíjačky, tématické víkendy

Důvodem, proč se zákazníci často vracejí, je krom příjemného prostředí a skvělého jídla také proměnlivost nabídky. Jen v  prvních měsících roku 2020 čeká na návštěvníky hned několik speciálních akcí. Příjemné místo pro romantický večer zde najdou zamilované páry na Valentýna.

Před tím však čeká především milovníky masa svátek  - na leden jsou připraveny oblíbené zvěřinové (24. a 26. ledna) a konec na února (21. až 23.) zase zabíjačkové hody. 

Vedle hodů pořádají v Patronu ještě další tematizované akce. Každý poslední víkend v měsíci se tak nese v duchu vybrané kuchyně. „Nachystány máme burgerové, slovenské, italské či retro víkendy,” dodává provozní.

Doprava tam i zpět zdarma

Penzion a restaurace Patron najdete na severovýchodním okraji Brna. K dopravě do restaurace je tak ideálním dopravním prostředkem auto. „Chápeme, že spousta lidí si chce k večeři dát víno nebo pivečko, proto  od začátku března zavádíme pro naše zákazníky dopravu z Brna a po večeři zpět do města zdarma,” uvedl majitel.

Penzion Patron je díky svému sympatickému přístupu k zákazníkům a výborné kuchyni příjemným doplňkem už tak malebného prostředí soběšických lesů. Pro čtenáře Drbny si navíc Patron připravil speciální soutěž. Hrajeme o tři čtyřchodové degustační menu pro dva lidi.

Podmínky soutěže: soutěžící musí být fanouškem Brněnské Drbny a Penzionu Patron na Facebooku. Poté stačí správně odpovědět na otázku a  mít štěstí při slosování. Soutěž trvá do půlnoci 16. ledna, poté vylosujeme výherce. 

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA. DĚKUJEME SOUTĚŽÍCÍM, VÝHERCE JSME KONTAKTOVALI.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky penzion, patron, restaurace, Soběšice, zvěřina, hubert, Brno, kuchyně, Den svatého Valentýna, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krásné lesy na okraji Brna skrývají sympatickou restauraci a penzion. Patron nabízí poctivou moravskou kuchyni a zvěřinové speciality  |  Soutěže  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.