Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPátek, 20. prosince 2019, 18:40, aktualizováno 9. ledna 2020, 18:40
Brňané to místo celá léta znali jako myslivecký klub Hubert. Oblíbená destinace však prošla od devadesátých let výraznou proměnou, od časů slávy k postupnému chátrání. V posledních letech se ale vyhlášenému podniku v soběšických lesích zablýsklo na lepší časy. Budova prošla rozsáhlou rekonstrukcí a nyní je Patron útulným penzionem s vynikající kuchyní. Dopřát si zde přitom stále můžete pochoutky ze zvěřiny i tradiční české kuchyně.
Hubert byl v Brně pojem. Pokud si chtěli Brňané pochutnat na zvěřině, myslivecký klub v Soběšicích byl jasnou a možná i jedinou volbou. Jenže léta slávy myslivecké restauraci nevydržela věčně.
„Během postupujících let restaurace úplně zchátrala. Museli jsme se proto pustit do rozsáhlé rekonstrukce, a to jak budovy, tak dobrého jména,” prozradil majitel Penzionu Patron.
Budovu převzal ve zuboženém stavu a rozhodl se dát ji druhou šanci. Nyní návštěvníci najdou v Soběšicích krásný, stylový a moderní penzion s milým a ochotným personálem. „Snažíme se z plných sil o to, aby toto místo bylo pro Brňany opět ikonické. A to jak prostředím či přístupem k hostům, tak především vynikající kuchyní," dodal.
Patron v mnohém navazuje na to, proč byla myslivecká restaurace mezi Brňany tak oblíbenou - na tradici zvěřinových specialit. „Jsme uprostřed krásných soběšických lesů. Zvěřina sem prostě patří. Na stálém menu máme vždy zvěřinu, další jídla se pak odvíjí podle sezónní nabídky,” upřesňuje provozní restaurace.
Pokrmy v Patronu připravují jen z čerstvých a sezónních surovin. „Spoustu věcí si děláme sami. Neuznáváme polotovary, klademe důraz na čestvé a sezónní suroviny. Podle toho také upravujeme nabídku jídel. Naši prioritou je, aby se zákazníci pravidelně vraceli, a to se nám daří skvěle,” pochvaluje si provozní.
Samozřejmostí jsou obědová meníčka, ke kterým v Patronu neodmyslitelně patří i dezert v ceně menu. „Sladká tečka po dobrém obědě určitě potěší," usmívá se provozní.
Důvodem, proč se zákazníci často vracejí, je krom příjemného prostředí a skvělého jídla také proměnlivost nabídky. Jen v prvních měsících roku 2020 čeká na návštěvníky hned několik speciálních akcí. Příjemné místo pro romantický večer zde najdou zamilované páry na Valentýna.
Před tím však čeká především milovníky masa svátek - na leden jsou připraveny oblíbené zvěřinové (24. a 26. ledna) a konec na února (21. až 23.) zase zabíjačkové hody.
Vedle hodů pořádají v Patronu ještě další tematizované akce. Každý poslední víkend v měsíci se tak nese v duchu vybrané kuchyně. „Nachystány máme burgerové, slovenské, italské či retro víkendy,” dodává provozní.
Penzion a restaurace Patron najdete na severovýchodním okraji Brna. K dopravě do restaurace je tak ideálním dopravním prostředkem auto. „Chápeme, že spousta lidí si chce k večeři dát víno nebo pivečko, proto od začátku března zavádíme pro naše zákazníky dopravu z Brna a po večeři zpět do města zdarma,” uvedl majitel.
Penzion Patron je díky svému sympatickému přístupu k zákazníkům a výborné kuchyni příjemným doplňkem už tak malebného prostředí soběšických lesů. Pro čtenáře Drbny si navíc Patron připravil speciální soutěž. Hrajeme o tři čtyřchodové degustační menu pro dva lidi.
Podmínky soutěže: soutěžící musí být fanouškem Brněnské Drbny a Penzionu Patron na Facebooku. Poté stačí správně odpovědět na otázku a mít štěstí při slosování. Soutěž trvá do půlnoci 16. ledna, poté vylosujeme výherce.
SOUTĚŽ BYLA UKONČENA. DĚKUJEME SOUTĚŽÍCÍM, VÝHERCE JSME KONTAKTOVALI.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.