Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Projeďte se zbrusu novou Škodou KODIAQ! Modřický autosalon nabízí testovací jízdy

Je to tady! Mladoboleslavská automobilka po několika měsících od oficiálního představení nabízí poprvé veřejnosti možnost otestovat své historicky první SUV – ŠKODA KODIAQ. Příležitost dostanou i řidiči v Brně. Testovací jízdy, dnes včetně občerstvení a malého překvapení, nabízí autosalon AGROTEC v Modřicích.

KODIAQ si může zákazník v autosalonu AGROTEC v Modřicích vybrat v klasické pětimístné nebo rozšířené sedmimístné verzi. KODIAQ je k dostání ve třech základních verzích typu. Benzínová čtrnáctistovka, benzínový dvoulitr a dieselový dvoulitr. Vybaveny jsou šestistupňovou manuální, šestistupňovou automatickou či sedmistupňovou automatickou převodovkou. V základu při klasickém náhonu na dvě kola, u každého typu motoru však s možností provedení v 4x4. K dispozici jsou 3 základní a 8 metalických barev. 

Základní motor 1,4TSI nabízí velmi slušných 110kW a slibuje průmernou spotřebu 6,3 litrů na sto kilometrů, čtyřkolová verze pak 6,9. Verze bez systému ACT (Active Cylinder Management), který při nižším zatížení motoru uzavírá dva válce, čímž snižuje spotřebu, pak spotřebuje 7,1 litru na sto kilometrů. S dvoulitrovým benzinovým motorem s náhonem na všechny čtyři a výkonem 132 kW se dostanete na 7,4 litru.

Základní dvoulitrová dieselová verze nabídne taktéž 110 kW výkonu. Průměrná spotřeba se však pohybuje okolo rovných pěti litrů na sto kilometrů, při čtyřkolové verzi 5,4, respektive 5,7 litrů (podle toho, jestli s manuální nebo automatickou převodovkou). Nejsilnější možná verze KODIAQ je v dostání pouze se čtyřkolovým náhonem s výkonem 140 kW. Ani ten však nevyžene spotřebu přes hranici 6 litrů, v průměru se dá s nejsilnějším KODIAQEM jezdit za pěkných 5,7 litru.

"KODIAQ nabízíme ve třech stupních výbavy.  Jsou jimi verze Active, Ambition a Style," říká marketingový specialista autosalonu AGROTEC Jaromír Čuta. K základní výbavě verze Active patří černý střešní nosič, tónovaná skla, LED denní svícení a LED zadní svítilny, infotainment Swing 6,5", kožený multifunkční volant, elektrické ovládání oken vpředu a vzadu, dvouzónová klimatizace Climatronic, palubní počítač Maxi Dot, odkládací schránka Jumbo Box, elektrická parkovací brzda a další.

Výbava verze Ambition obohacuje základní výbavu o přední mlhové světlomety, ochranu hran dveří, schránku na deštník (včetně deštníku) ve výplni obou předních dveří, osvětlení prostoru pro nohy vpředu, infotainment Bolero 8", signalizaci vzdálenosti při parkování vpředu a vzadu, síťový program či vyjímatelnou LED svítilnu v zavazadlovém prostoru.

Verze Style zahrnuje prvky jako stříbrný střešní nosič, chromo vané lišty kolem bočních oken, LED hlavní a mlhové světlomety, Sunset, KESSY (Keyless Entry, Start and exit System), elektricky nastavitelné sedadlo řidiče, vyhřívání předních a zadních sedadel, osvětlení prostoru pro nohy vpředu a vzadu, Rear View Camera (zadní parkovací kamera) nebo barevný palubní počítač Maxi Dot.

Na slavnostní představení nového škodováckého kousku v autosalonu AGROTEC se společně s Drbničkou a spousta dalších zvědavých zájemců. "Líbí se mi nové vychytávky, se kterými škodovka přišla. Například kamera 360 stupňů kolem auta," chválil si Pavel H. "Jsem nadšená z designu, opravdu se moc povedl. Z obrázku a naživo, to se nedá srovnat," svěřila se Dana N. "Překvapilo mě, kolik prostoru člověk má při sezení uvnitř," přidal se ke chvále přítomný Ivan K. 

Vyzkoušet a projet si nového KODIAQa můžou zájemci všech sedm dní v týdnu. Od pondělí do pátku má modřický autosalon otevřeno od 8 do 18 hodin, v sobotu od 9 do 18 a v neděli od 9 do 16 hodin. Možnost svést se novým SUV mají řidiči i mimo Brno. Pobočky v Hustopečích a Břeclavi otevírají své brány zájemcům pondělí až pátek od 8 do 17 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin. "Na každé pobočce máme k dispozici jeden KODIAQ na prohlídku v showroomu a dva na testovací jízdu po okolí," dodává Čuta.

Mladoboleslavská automobilka chystá rozšíření řady KODIAQ o další dvě varianty: ŠKODA KODIAQ Scout a ŠKODA KODIAQSportline. Ty budou představeny na Ženevském autosalonu, který začíná 9. března.  

Martin Šeda, David Kašpar

Foto: Petr Chalupa

PR text

Štítky Škoda Kodiaq, autosalon, AGROTEC, LED, Brno, Modřice, ŠKODA AUTO a.s., Anti-Counterfeiting Trade Agreement, Petr Chalupa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projeďte se zbrusu novou Škodou KODIAQ! Modřický autosalon nabízí testovací jízdy  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.