Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

GLOSA: Patálie Evropského parlamentu

V Evropském parlamentu se neustále někdo zaštiťuje demokracií a evropskými hodnotami. Pak dojde k nechutné akci po hlasování o zařazení Ruska na seznam států podporující terorismus, což mnozí nepovažují za snahu o ukončení konfliktu. Stejnou rezoluci odmítl tehdy také americký ministr zahraničí Blinken, kterého asi nikdo nepovažuje za ruského agenta.

Evropská unie, jak ji známe dnes, má své kořeny v několika smlouvách podepsaných po druhé světové válce. Jaká je ale její současná podoba, jak moc ovlivňuje život občanů sedmadvaceti členských zemí a o čem se na půdě Evropského parlamentu, rady nebo komise mluví? Nejen o tom je nová rubrika ZBrusu.

V případě europoslanců však došlo k označování za podporovatele terorismu. Zvláštní přístup a výklad výše jmenovaných hodnot. Takřka ve stejné době došlo k odhalení korupčního jednání místopředsedkyně Evropského parlamentu a několika dalších poslanců. Nejsou to žádní troškaři, protože se údajně jedná o miliony Eur. Jestliže se někdo vyjádří a vznese požadavek na mírová jednání k ukončení války na Ukrajině, je okamžitě dehonestován a jsou mu dávány různé přívlastky. Tady jakoby se nic nestalo a lidově řečeno - je ticho po pěšině. Toto korupční jednání je daleko horší, protože dále znevěrohodňuje parlament v očích veřejnosti.

Když byl zvolen nový předseda Evropského parlamentu, tak ve své plamenné řeči uvedl, že se musí kopat sanitární příkopy mezi frakcí Identita a demokracie (ID) a zbytkem Evropského parlamentu, aby parlament nebyl spojován s populisty, ohrožujícími jeho pověst. Tak vidíte, Identita a demokracie (ID) frakce ohrožuje a tito korupčníci ne. To jsou ty evropské hodnoty, které občas vnímám jako vrchol pokrytectví.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv

Štítky glosa, zbrusu, evropský parlament

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GLOSA: Patálie Evropského parlamentu  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.