Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak vybrat dětský kočárek?

PR článek

Příchod nového člena rodiny je krásnou událostí, přináší ale také jisté povinnosti, jednou z nich bývá výběr kočárku. Na kočárek má každý odlišné požadavky, výběr se odvíjí především od prostředí, ve kterém jej budete užívat. V zásadě pro všechny druhy kočárků platí tři základní pravidla, přijatelná pořizovací cena, praktičnost a bezpečnost.

Všeobecné zásady pro výběr kočárku?

  • Kola - kočárky mají veliké požadavky na kolečka, můžete volit tříkolku nebo čtyřkolku, záleží na terénu, do kterého kočárek potřebujete. S počtem také souvisí materiál, ze kterého jsou kolečka vyrobena, gumová, plastová nebo nafukovací kolečka. Dále se přihlíží také na velikost kol a jejich manipulaci, často jsou potřeba natáčivá kolečka, v případě jejich zamčení musí být plně funkční aretace kol.
  • Váha - jestliže bydlíte v přízemí a nemusíte s kočárkem manipulovat po schodech, do auta nebo jiného dopravního prostředku, nemusí pro vás být váha příliš rozhodující faktor. Váha však ovlivňuje i manipulaci s kočárkem.
  • Velikost kočárku - kombinované kočárky jsou mohutnější, na pravidelné převozy musíte mít dostatečně prostorný kufr.
  • Skladnost - s váhou a velikostí také úzce souvisí manipulace ohledně skládání kočárku.
  • Nosnost - většinou mají kočárky přibližnou nosnost 15 - 20 kilo, u sourozeneckých kočárků, která jsou vhodná pro dvojčata nebo miminko a staršího sourozence, musí být nosnost větší.

Je vhodné vybrat kombinovaný kočárek?

Při výběru kočárku často nastává dilema, zda vybrat kombinovaný kočár, za který si připlatíte, ale poroste s dítětem nebo investovat jen menší částku a s věkem dítěte kočár vyměnit.

Kombinované varianty kočárku se dělí následovně:

  • Dvojkombinace - základní konstrukce kočárku, na kterou můžete vložit hlubokou korbu nebo sportovní sedák.
  • Trojkombinace - tato varianta kočárku má stejný základ jako dvojkombinace, navíc je ještě tzv. vajíčko, které se využívá jako autosedačka, s adaptéry je možné jej vložit i na dětský kočárek.

Hluboký kočárek

Korba musí být dostatečně dlouhá, aby mělo dítě prostor i v zimě na fusak. Nejčastěji bývá využívána do doby, než začne dítě plnohodnotně sedět. Jejich výměna probíhá přibližně kolem 7 - 8 měsíce věku dítěte, v tomto období jsou děti zvědavé, a chtějí vidět svět okolo sebe.

Sportovní kočárek

Pokud máte kombinovaný kočár, nemáte moc na výběr, jestliže vybíráte kočár nový, dejte pozor na pár věcí. Používat jej budete dlouhou dobu, proto je polohovací sedátko základ, aby se dítě mohlo prospat. Důležité jsou také bezpečnostní pásy, aby dítě nevypadlo.

Rada na závěr

Vybrat si také můžete kočárek z druhé ruky, abyste neinvestovali příliš mnoho financí. Jestliže čekáte první miminko a do budoucna plánujete ještě další, určitě zvažte investici do nového kočárku, který vám následně vydrží i na druhé miminko. Ke kočárku si také dokupte nějaké příslušenství. Mezi nejčastější patří taška na kočár, síťka na letní období a pláštěnka. V zimním období jistě oceníte rukávník nebo vložku do kočárku. Pro sourozence, který ještě nezvládne ujít delší vzdálenosti je vhodné stupátko.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kočárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak vybrat dětský kočárek?  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.