Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Pošli tip!

Štve vás nelegální skládka kousek od vašeho domu nebo nedostatek parkovacích míst na sídlišti, kde bydlíte? Dejte nám vědět, jaké téma vám na Drbně chybí, a my se na to podíváme. Svůj tip na článek nám stačí napsat do komentářů. Všechno podstatné si už redakce zjistí sama.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír JANSKÝ

Osobně vnímám, že je potřeba ověřit, kdo schvaluje a spravuje Brněnské komunikace. Protože mě doslova vytáčí kvalita mostního přejezdu na silnici Žabovřeská přes ulici Horová ve směru na Svitavy a také na ulici Vídeňská přes D1 ve směru na Vídeň. Pokud jedete po těchto komunikacích čeká vás celkem silný ráz a nápor na vaše tlumiče a uložení náprav. Na silnicích je 2-3cm skok což při rychlosti 80km/h není nikterak ideální stav. Na stejné silnici na Vídeňské je také problém s kanály, které jsou několik centimetrů zapuštěné ve vozovce a pokud přes ně přejedete není to nic příjemného. Osobně bych navrhoval lov na errory na Brněnských komunikacích protože s kým se o tom bavím mi dá za pravdu, že by s tím už měl někdo něco dělat.

Čtvrtek, 12. ledna 2023, 23:37Odpovědět

Lucie Herbockova

Příští týden se koná v Brně akce Dny AI - interaktivní festival umělé inteligence. Je to první ročník a je vhodný pro všechny AI nadšence – od laiků až po špičkové odborníky. Veřejnosti je asi nejbližší přednáška AI 4 All, která představí umělou inteligenci veřejnosti. Více na www.dny-ai.cz

Středa, 12. října 2022, 19:16Odpovědět

Klara Slacikova

Dobrý den, podařilo se nám obnovit fungování jediného brněnského open air blešího trhu Dobrá Karma. Nově se koná v areálu VUT na Kraví hoře přístupného z ulice Rybkova. Probíhá vždy první sobotu v měsíci od 9 do 13 hodin. Prodejci naleznou přihlášku k prodeji na našem FB nebo mohou psát na nase@dobra-karma.cz. Hezký den. Klára Sláčíková

Úterý, 11. října 2022, 17:22Odpovědět

Zdeněk Straka

Dobrý den, přesně rok po nesmyslném umístění přístřešku pod mostem na zastávce Osová bylo na této zastávce nově provedeno zábradlí mezi kolejemi proti přebíhání, bohužel zábradlí je provedeno i přes nové asfaltové pásy určené k přecházení (z jedné strany zcela, z druhé částečně) tudíž k přechodu je stejně nutné využít kamenitý povrch kolejiště a to ještě blíže zatáčce. Provedení zábradlí je zcela nelogické. Proč je tato zastávka "prokletá" na nesmyslné umisťování objektů?

Pondělí, 26. září 2022, 06:59Odpovědět

Luu Tornado

Tušíte, co se stalo včera odpoledne v Komíně na ulici Ulrychova? Byla tam policie, sanitky, zásahovka...

Pondělí, 5. září 2022, 15:32Odpovědět

Luboš Pacik

Zítra je desáté výročí Kohoutovického pařezu. Pařez má poměrně hodně pamětníků a figuruje na několika webech jako diskuzní téma, mohla by se vytvořit nějaká zmínka?

Sobota, 20. srpna 2022, 14:11Odpovědět

Nikola Hejlová

Nové hřiště pump track Brno Vinohrady je nebezpečné pro děti, trčí tam zakopané sedačky, dráty a roxory... Radnice jej se slavou otevřela minulý týden

Čtvrtek, 30. června 2022, 13:58Odpovědět

Kateřina P

Dobrý den. Můj tip se týká kvízů v podnicích v Brně. V Brně sídlí společnost Chytrý kvíz, která jako první v České Republice začala pořádat zábavné kvízy u piva v podnicích po celé České Republice a nejvíce v Brně a na Ostravsku. Právě v Brně je základna kvízů, navíc se zde během roku odehrává mnoho speciálně zaměřených kvízů - tématických, např.: Harry Potter speciál a příští týden ve čtvrtek 07. 07. proběhne obrovský první open air kvíz v Lužankách (i s grilováním). Kvízy jsou v Brně poměrně dost populární, sama na ně občas chodím a je škoda se o nich v rámci kultury nezmínit. Určitě by za mnou stála řada dalších kvízáků. Pro zajímavost událost:

Pondělí, 27. června 2022, 11:22Odpovědět

Jana Hrbáčová

Dobrý den, oblíbený prodejce NP z Billy na Makovského nám., posledních 20 let vždy dobře naladěný pan Jarda je ve svých 79 letech v těžké depresi. Přišel o podnájem a i když má našetřeno na kauci a důchod v jeho věku ho nikde nechtějí a ani ubytovny nejsou k dispozici. Ani magistrát ani jiná organizace mu není schopna pomoci. Opravdu musí skončit na ulici? A nikoho to nezajímá? Dává tahle společnost starým lidem najevo, že už měli dávno chcípnout? Je někdo ochotný alespoň o tom napsat?

Středa, 22. června 2022, 14:33Odpovědět

Joana Jo

Dobrý den, parčík na Mendlově náměstí (u Plovárny) neustále okupují bezdomovci. Lavičky u zídky, kde sídlili předtím jim zrušili a odnesli. Strom, kam chodili vyměšovat, ohradili a navezli tam velké kameny - super, tam už opravdu nejsou. Jenže se přemístili o pár metrů dál na jiné lavičky v parčíku, včetně svých spacáků, peřin a veškerého svého nepořádku, kde nyní "bydlí"... Je to citlivé téma. A tak, jak se našlo řešení pro ukrajinsko-maďarské Romy, sídlící u brněnského nádraží --- tak věřím, že by se mohlo najít i řešení pro lidi na ulici, jenž mají také právo na důstojnější život a hlavně - aby svým svérázným přístupem k běžnému životu nerušili život ostatních. Parčík totiž přestává sloužit svému účelu, bezdomovců začíná být převaha. Přijďte a pište o tom - snad to ponoukne odpovědné k řešení.

Sobota, 18. června 2022, 16:17Odpovědět

Tadeáš Kamínek

Zdravím, zítra v sobotu a pozítří v neděli se bude na Pryglu konat Mistrovství moravy ve veslování. Přijďte a napište článek! :D

Pátek, 10. června 2022, 20:05Odpovědět

Kateřina Slavíčková

Zdravím, napište něco o musíme. Třeba jak se tam žije nyní.

Pátek, 3. června 2022, 23:13Odpovědět

Martina Kůdelová

Dobrý den, ráda bych přidala tip na cestovatelskou přednášku. Jaké to je cestovat na plachetnici kolem bájné Atlantidy? Pojďte s Tomášem Kůdelou navštívit sedm Azorských ostrovů a spočítat odstíny zelené zrcadlící se na hladině smaragdových jezírek 19.5. v 19 h do Café Práh ve Vaňkovce v Brně. Vstupné je dobrovolné.

Sobota, 7. května 2022, 14:05Odpovědět

Peter Nový

Dobrý deň. Nie je nikde žiadne info o samovražde študentky na purkynových kolejí , ktoerá vyskočila z budovy. Děkuji

Středa, 4. května 2022, 03:29Odpovědět

Lu Cy

Dobrý den, docela by mě zajímalo proč najednou nad Starým Lískovcem a Bohunicemi burácí letadla a to ve dne i v noci. Je to docela děsivé zrovna v této těžké době kdy Rusko válčí s Ukrajinou. Chtělo by to nějaké vysvětlení. Děkuji.

Úterý, 8. března 2022, 21:41Odpovědět

Honza Mraz

Dobrý den, dnes ráno na ulici Hochmanova spadla žena z paneláku, nevím jestli umyslně nebo ne, ale přijde mi divné, že o tom není nikde zmínka.

Středa, 12. ledna 2022, 22:39Odpovědět

Pošli tip!  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.