Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brněnská rána jsou zase o něco příjemnější, Wolt začal rozvážet snídaně

PR článek

To, že Brno není nikdy pozadu a že ráno dělá den, tady už všichni vědí. Uvědomil si to i Wolt, finský start-up na doručování jídla, a tak jeho modří zbrojnoši nově oživují ulice moravské metropole už od samého rána, aby mohli zájemcům dovézt snídaně z jejich oblíbených podniků. Ať už do postele, k dopolední poradě, po studené sprše, k přehledu zpráv nebo jinému rannímu rituálu, Wolt snídaně doručí každý den od osmi ráno a do třiceti minut od objednání.

Podniků, ze kterých si zákazníci své snídaňové menu mohou vybrat, je spousta a najdou se mezi nimi známé, po světě už rozšířené řetězce jako McDonald´s, Starbucks nebo Bageterie Boulevard, ale také místní bistra, restaurace a kavárny zrozené přímo ve Štatlu a jeho okolí. Mimo jiné proslulé podniky Fabrik food factory a 4 pokoje, italské Sesamo nebo (nejen) makrobio bistro Zdravý život. Brno je hold novou snídaňovou velmocí.

Přiznejme si, že občas není nad to začít den pořádnou, vydatnou snídaní, která zasytí a nakopne člověka správným směrem. Britové už přišli na její ideální podobu a před Brňáky recept rozhodně neutajili. Díky tomu tady v anglických snídaních (nejen za sychravého počasí) kraluje Fabrik food factory –  útulné moderní bistro v industriálním stylu, ve kterém se na náměstí 28. října připravují vajíčka na různé způsoby. Z Fabriku je totiž kromě vymazlené anglické snídaně s volským okem, slaninou, žampiony, fazolemi, párečky a chlebem také možné objednat například zastřené vejce s avokádem či kozím sýrem, vejce benedikt se šunkou, poctivý hemenex nebo volské oko, to vše na domácím chlebu!

Jsou ale dny, kdy je potřeba začít něčím sladším už pěkně zrána, a přijde chuť na kynuté lívance. Ty Wolt přímo do domovů mlsných jazýčků doručuje třeba ze 4pokojů, ve kterých pod Jakubákem neonová „Láska” stále svítí, ať se děje, co se děje. A láska je také jedna z hlavních přísad na jejich menu – najdete ji někde mezi vláčným lívancem, tvarohem a čerstvým ovocem. Milovníci slaných snídaní ale neostrouhají, protože Pokoje připravují i lívance na slano – se slaninou, volským okem, medovou omáčkou a pažitkou nebo míchaná vajíčka, omeletu a jiné snídaňové pochoutky.

Může se ale stát, že budete mít chuť na něco zdravějšího a vzpomenete si třeba na oblíbenou jídelnu Zdravý život, kam jste o obědových pauzách tak rádi chodili. Teď si jejich pochoutky můžete dopřát i daleko od Veveří, kde sídlí, a navíc už zrána před nástupem do home officu. V jejich nutričně vyvážené a k přírodě šetrné nabídce si navíc vyberou fanoušci makrobio stravy, vegetariáni, vegani i milovníci dobrého jídla s bezlepkovou dietou.

Chcete-li ale trochu exotiky, nikdy není na škodu si nechat domů dovést trochu pravé Itálie a udělat si příjemné, pohodové a pozvolné ráno, jaké v italských končinách rozhodně umí. Cestování sice tato doba příliš nepřeje, ale čerstvé italské pečivo z Králova pole, by mohlo alespoň trochu jižanské atmosféry přece jen zařídit. A pekařství Sesamo vás na Woltu překvapí výběrem, o kterém se může kdejaké italské panetterii jen zdát! Objednat si u nich můžete od croissantů po dortíky crostata či slané arancini.

Ale ať už máte chuť na cokoliv, není nad snídani bez práce. S Woltem už stačí jen pár kliknutí a za půl hoďky máte o nejdůležitější jídlo dne postaráno. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Wolt, Brno, snídaně, 4pokoje, zdravý život, sesamo, fabrik food factory, rozvážka, lívanec, volské oko, bistro, chléb, vejce, slanina, omáčka, omeleta, ovoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská rána jsou zase o něco příjemnější, Wolt začal rozvážet snídaně  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.