Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V hodonínské nemocnici staví nový pavilon s magnetickou rezonancí

V Hodoníně začala stavba nové budovy v komplexu Nemocnice Tomáše Garrigua Masaryka (NTGM). Lidem poskytne možnost vyšetření, kvůli kterým doteď museli dojíždět do Brna. Práce na novém Pavilonu zobrazovacích metod za 181 milionů korun mají být hotové do dubna 2024.

Položením základního kamene odstartovala zatím nejnákladnější přístavba NTGM v Hodoníně. Nový pavilon s moderními zobrazovacími metodami se lidem poprvé otevře v červnu příštího roku. V dvoupodlažním objektu navazujícím na stávající budovu najdou pacienti čekárnu, recepci, vyšetřovny skiagrafu, skiaskopu, magnetickou rezonanci a pracoviště CT s příslušenstvím.

„Tou nejzásadnější informací pro pacienty je, že v novém Pavilonu zobrazovacích metod bude umístěna magnetická rezonance, která až dosud v Hodoníně chyběla. Naši pacienti tak za tímto typem vyšetření museli jezdit často do vzdálených zdravotnických zařízení včetně Brna, čímž se také prodlužovala čekací doba na toto vyšetření,“ sdělil ředitel nemocnice TGM Jiří Koliba.

Pracovníci po dobu stavby vyzývají pacienty a návštěvníky k obezřetnosti. „Prosíme občany, aby sledovali značení a měli trpělivost a ohled i na částečné omezení parkovacích míst, které bude souviset se zvýšenou stavební činností. Stavba samotná i pohyb techniky může také zvýšit prašnost a hlučnost mezi budovami,“ vysvětlila mluvčí nemocnice Bohdana Kuzmová Křepinská.

Projekt za 181 milionů korun financuje téměř z poloviny Jihomoravský kraj. Samotný přístroj magnetické rezonance pokryjí dotace Evropské unie. Hejtman kraje Jan Grolich (KDU-ČSL) věří, že šetrnější a modernější diagnostika v regionech zlepší zdravotní péči a urychlí léčbu.

Pavilon zobrazovacích metod nebude jedinou letošní velkou investicí hodonínské nemocnice. Zařízení věnuje také 150 milionů korun na nové přístrojové vybavení pro oddělení ARO a JIP. Kardiologické ultrazvuky, pacientské monitory a další vybavení obmění do konce tohoto roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv Nemocnice TGM Hodonín

Štítky nemocnice, Hodonín, magnetická rezonance, Pavilon zobrazovacích metod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hodonínské nemocnici staví nový pavilon s magnetickou rezonancí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.