Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prvním narozeným Brňákem roku 2023 je malý Vladimír

Prvním Brňákem, který se narodil v roce 2023, se stal malý Vladimír. Chlapeček vykoukl na svět v porodnici Nemocnice Milosrdných bratří. K novorozeněti i jeho mamince přišli s gratulacemi ředitel nemocnice i brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Tradiční Zlatý dukát dostal od brněnské primátorky Vláďa, který se v moravské metropoli narodil s váhou 3 260 gramů a výškou padesáti centimetrů. Stejně jako ostatní tři miminka narozená na Nový rok v Nemocnici Milosrdných bratří si od tamního personálu vysloužil rovněž plyšové zvířátko. 

„Jsem moc ráda, že první brněnský občánek se narodil právě v městské Nemocnici u Milosrdných bratří. Maminka chválila přístup personálu a prozradila, že si porodnici vybrala právě na základě zkušeností jiných maminek, které v porodnici už rodily," řekla při setkání s rodičkou a Vladimírem Vaňková.

Ještě před prvním Brňákem přišla v téže porodnici na svět holčička, jejíž rodiče ale mají trvalé bydliště mimo moravskou metropoli. „Prvním narozeným miminkem v naší porodnici byla holčička Lenka, která se narodila čtyři hodiny a šest minut po půlnoci,“ oznámil dnes ředitel nemocnice Pavel Piler.

Prvním jihomoravským miminkem se letos stal Lukáš, který vykoukl na svět v bohunické porodnici Fakultní nemocnice Brno na Nový rok v 1:11. „Celkem se v Brně narodilo na Nový rok třináct dětí. První novorozenec v rámci celé České republiky přišel na svět osm minut po silvestrovské půlnoci, a to v Olomouckém kraji," řekla mluvčí Nemocnice Milosrdných bratří Andrea Šromová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Milosrdných bratří

Štítky porodnice, nemocnice, 2023, nový rok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Já myslel, že toto jméno se nebude dlouho v naší republice dětem dávat.....ale proti gustu......já osobně bych jej nedal.

Pátek, 6. ledna 2023, 18:58Odpovědět

Prvním narozeným Brňákem roku 2023 je malý Vladimír  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.