Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fakultní nemocnice Brno přivítala o Štědrém dni na svět patnáct dětí

Ve Fakultní nemocnici Brno se přes vánoční svátky narodilo třiačtyřicet dětí, z toho patnáct přímo na Štědrý den. Řekla to vedoucí porodní asistentka Miloslava Kameníková. Tři děti přišly na svět o svátcích v Nemocnici Znojmo, dvě pak v Nemocnici Břeclav.

Fakultní nemocnice Brno je největší porodnicí v České republice. Ročně mívá kolem šesti tisíc porodů. Nachází se na dvou místech, a to na Obilním trhu v centru města a také v sídle nemocnice v areálu v Bohunicích. Na Štědrý den nemocnice řešila patnáct příchodů na svět. „Z toho bylo osm děvčátek a sedm chlapců," řekla Kameníková.

Ve zbylých dvou svátečních dnech zaznamenala nemocnice sedmadvacet porodů, z toho se ale jednou narodila dvojčata. „Celkově jsme v tyto dny měli osmnáct chlapců a deset děvčátek," poznamenala Kameníková.

Děti se o svátcích narodily i ve znojemské a břeclavské nemocnici. „Na Štědrý den nemáme žádné miminko, ale na Boží hod se narodila Zorka a na Štěpána se narodila Eliška a také Karel," uvedla mluvčí znojemské nemocnice Petra Veselá. V nemocnici se ročně rodí kolem devíti set dětí. V břeclavské nemocnici podle mluvčí Elišky Windové přišly o svátcích na svět dvě děti, z toho jedno na Štědrý den. Loni nemocnice měla přes 980 dětí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, rodina, nemocnice, zajímavosti, děti, Brno, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Brno přivítala o Štědrém dni na svět patnáct dětí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.